SCM Timisoara baschet fem castiga F4 promovareEchipa de baschet feminin a clubului nostru a început pregătirile pentru sezonul 2017/2018. Promovată în chiar sezonul înființării, formația de fete a transferat patru straniere și trei jucătoare de lot național, iar pe banca tehnică a fost instalat Mihai Coldea, fost la Universitatea Cluj.

”Pentru mine e un început, este o provocare, am preluat o echipă din care au rămas câteva jucătoare ce au dus greul sezonul trecut. Am reușit să aducem ce ne-am dorit în această perioadă de transferuri. Momentan, avem patru jucătoare străine și câteva jucătoare autohtone de certă valoare. Pornim la drum cu obiectivul de a ne menține în prima ligă, însă pentru mine obiectivul principal în sezonul acesta este să jucăm în primul rând un baschet de calitate, să aducem lumea la sală și în măsura posibilităților să accedem cât mai sus”

Mihai Coldea

D’Lesha Lloyd, Hannah Young, Maegan Conwright și Leeza Burdgess sunt jucătoarele de peste graniță ce vor îmbrăca maioul violet. D’Lesha Lloyd este încă implicată în campionatul australian și va sosi la Timișoara la începutul lunii septembrie.

Trei jucătoare din circuitul naționalei de senioare a României – Romina Filip și timișorencele Adina Stoiedin și Dora Ardelean – și-au pus și ele semnătura pe contractul cu SCMT și se vor afla, de mâine, în cantonamentul din Buziaș.

”Mihai Coldea va avea o misiune mai grea, aceea de a închega echipa și de a lua pulsul prime ligi. În primă fază, obiectivul va fi menținerea, iar dacă lucrurile evoluează bine pentru noi, ne propunem calificarea în play-off”

Ilie Trițoiu, președintele secției de baschet SCM Timișoara

Prima partidă de verificare va fi la 29 august, în deplasare, cu Peac Pecs, formație participantă în FIBA EuroCup.

 

Când jucăm?

Share This