Echipa noastră de baschet feminin a urcat două locuri în clasamentul Ligii Naționale, după succesul obținut la Tg Mureș. Alb-violetele au ajuns pe poziția a șasea, dar nu mai au șanse de a prinde grupa locurilor 1-5. SCM Timișoara va continua în grupa 6-9, de unde se aleg trei echipe ce se vor califica în playoff, alături de primele cinci clasate.

SCM Tm vs Alexandria 15La Tg Mureș, Timișoara a condus 39 de minute și 41 de secunde, adică de la primul coș al partidei, marcat de pivotul nostru Leeza Burdgess, și până la finalul jocului. Bănățencele aveau mai mult decât dublul punctelor marcate de Sirius încă de la finele primului sfert. La pauza mare, a fost 51-31, iar diferența maximă (75-41) s-a consemnat în primul minut din sfertul ultim.

Sirius Tg Mureș – SCM Timișoara 60-85 (12-26, 19-25, 10-20, 19-14)

SCMT: Lloyd 27 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, Brosovszky 17 puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții, Burdgess 16 puncte, 7 recuperări, Stoiedin 11 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, Pop 6 puncte, 5 recuperări, Ivășchescu 4 puncte, 3 pase decisive, Ardelean 4 puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții, Lupu 2 recuperări, Young, Kiriinenko

Târgu Mureș: Gal 18 puncte, 3 recuperări

Toate cele zece jucătoare înscrise pe foaia de arbitraj au fost folosite de antrenorii Mihai Coldea și Silvia Prejban. A absentat de la gruparea viola Romina Filip, accidentată, în vreme ce coșgetera Maegan Conwright s-a transferat la o formație din Rusia.

”Fetele noastre au înțeles de la început că trebuie să nu subestimăm adversarul și au început foarte bine jocul, cu o apărare exactă și puncte marcate pe contratac. Am reușit să menținem un ritm bun și aceasta ne-a ajutat să ne detașăm decisiv pe tabelă la începutul sfertului al treilea. Cred că am jucat un baschet frumos și ne-am îndeplinit obiectivele propuse înaintea jocului. Mă bucur că am putut să ofer mai multe minute jucătoarelor tinere și vom continua să luptăm până la sfârșit, indiferent de adversar”

Mihai Coldea, antrenorul SCMT

Echipa noastră va întâlni Olimpia CSU Brașov, în etapa a XVI-a, ultima a sezonului regular. Meciul va avea loc vineri, 2 februarie, de la ora 17,00, la sala Constantin Jude.

Când jucăm?

Share This