Fetele noastre au câștigat prima partidă din turneul locurilor 5-8 al Ligii Naționale de baschet feminin. SCM Timișoara s-a impus pe terenul lui ICIM Arad, de nouă ori campioană a României, în primul meci din seria ”două din trei”.

Monika Brosovszky 23 alb violetAlb-violetele au făcut o primă repriză perfectă, s-au desprins rapid la opt puncte (10-2) și, chiar dacă au fost egalate la zece, au izbutit o nouă ”evadare”. Distanța a crescut la un maxim de 22 de puncte (46-24) la pauza mare, însă a urmat un sfert al treilea gri, în care formația noastră nu a înscris niciun punct și a mai păstrat doar patru lungimi avantaj înaintera ultimelor zece minute (46-42).

Cu ex-arădeanca Monika Brosovszky în zi foarte bună, SCMT și-a revenit în sfertul ultim și, după 46-44, și-a securizat avantajul, într-un meci în care Aradul nu a condus nici măcar o dată pe tabelă.

FCC ICIM Arad – SCM Timișoara 57-65 (12-18, 12-28, 18-0, 15-19)

SCM: Brosovszky 16 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții (index 30), Lloyd 15 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Burdgess 14 puncte, 15 recuperări, Stoiedin 6 puncte, 3 recuperări, Filip 6 puncte, Ardelean 6 puncte, Ivășchescu 2 puncte, Pop 3 recuperări, Lupu

Arad: Nagy 13 puncte, 6 recuperări

Echipa noastră a reușit un număr remarcabil de recuperări, 41, iar Burdgess și-a trecut în cont un nou double-double.

”Meciul cu Aradul a fost greu, așa cu ne așteptam. Am început bine cu un joc combinativ și cu o Moni în mare formă, după care am căzut inexplicabil în sfertul al treilea și nu am reușit sa ne revenim. Sfertul al patrulea a fost din nou unul bun pentru noi, Moni a dat semnalul revenirii și am câștigat în final. Important este că după acest meci Timisoara conduce 1-0”

Mihai Coldea, antrenorul SCMT

Partida a doua va avea loc joi, 12 aprilie, la Timișoara, iar un succes al violetelor ar însemna calificarea în finala pentru locul al cincilea.

Când jucăm?

Share This