Alb-violetele au câștigat clar disputa cu FCC ICIM Arad, care a contat ca semifinală în grupa  locurilor V-VIII din Liga Națională de baschet feminin.  Echipa noastră noastră s-a impus atât la Arad, cât și la Timișoara și va juca pentru locul al V-lea al campionatului, în primul sezon de după promovarea în elită și în al doilea an de la înființare.

SCM Timisoara F8 Sf Gheorghe 1Meciul al doilea al seriei ”două din trei”, jucat la sala Constantin Jude din Timișoara, s-a încheiat la 13 puncte diferență, după ce săptămâna trecută SCMT s-a impus și la sala Victoria din Arad, 65-57. Doar primul sfert a fost echilibrat, după care formația antrenată de Mihai Coldea și Silvia Prejban s-a desprins treptat și s-a detașat în repriza a doua. Cu Lloyd coșgeteră, Brosovszky autoare a 11 pase decisive și cu Burdgess foarte aproape și ea de un double-double, fetele noastre au depășit o formație a Aradului de nouă ori campioană națională.

SCM Timișoara – FCC ICIM Arad 82-69 (18-13, 23-19, 22-20, 19-17)

SCMT: Lloyd 29 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, Burdgess 18 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, Brosovszky 13 puncte, 5 recuperări, 11 pase decisive, 4 intercepții, Ardelean 10 puncte, Stoiedin 6 puncte, 6 recuperări, Pop 4 puncte, Filip 2 puncte, 4 recuperări, Ivășchescu, Pane, Badi

Arad: Poole 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții

Acesta a fost al șaptelea meci direct Timișoara-Arad. Echipa noastră este în avantaj de 4-3 și a avut câștig de cauză în cele mai importante confruntări ale sezonului, ”dubla” din Cupa României și aceste două partide din turneul V-VIII.

”Am reușit să învingem Aradul cu 2-0 și suntem foarte bucuroși în această seară. Jocul a fost unul extrem de tensionat, dar fetele noastre au făcut față cu brio conducând la aproximativ zece puncte aproape pe toată durata jocului. Fetele au dovedit din nou un joc colectiv bun și au reușit sa se impuna clar! Azi am avut în Monika Brosovszky din nou un lider, care a tras echipa dupa ea în multe momente, cu spiritul ei de învingătoare. Toate fetele merită felicitate, toate se pregătesc foarte bine, muncesc mult și asta se vede meci de meci in legăturile si chimia care a apărut intre ele. Am reușit impreună cu colegii din staff, impreuna cu conducerea pe care am simtit-o tot mai aproape de noi in ultimele luni și cu aceste fete minunante să creăm un grup puternic, un grup unit și rezultatele au început sa apară. Felicitari SCM! Felicitari Timisoara!”

Mihai Coldea, antrenor principal SCMT

Disputa pentru locul al cincilea va avea loc tot după sistemul ”două din trei”, împotriva echipei CSBT Alexandria. Gruparea din Teleorman găzduiește primul meci vineri, 20 aprilie și beneficiază de o partidă în plus pe teren propriu.

Când jucăm?

Share This