Generații întregi de suporteri ai baschetului au văzut-o evoluând pe Monika Brosovszky și au fost încântați de jocul său. Cei ce au cunoscut-o și mai bine sunt la fel de impresionați de modestia baschetbalistei născute la 12 martie 1974, la Arad și care a jucat cu succes în prima ligă până în primăvara acestui an. ”Multă lume m-a întrebat care este secretul longevității. Cred că dacă faci lucrurile cu pasiune, dacă muncești cu dăruire, bucuriile și succesele vor veni”, a afirmat Monika.

Brosovszky si Burdgess vs BrasovMeciul de retragere al Monikăi Brosovszky-Boriga va avea loc vineri, 7 septembrie, de la ora 19,00, la sala Constantin Jude din Timișoara. Jucătoarea care a evoluat în ultimul sezon și jumătate la SCM Timișoara a ales să formeze două echipe: una, din fostele colege din orașul de pe Bega și alta compusă din baschetbaliste alături de care Monika a evoluat de-a lungul carierei.

Timișoara team: Adina Pop, Romina Filip, Silvia Prejban-Ondreikovics, Leeza Burdgess, D’Lesha Lloyd, Dora Ardelean, Anda Bota, Roxana Pane, Ana Ivășchescu, Cristina Badi

All-time team: Anne Marie Părău, Ancuța Stoenescu, Larisa Toma, Andra Mandache, Alexandra Uiuiu, Monika Bukovski (una dintre valoroase jucătoare maghiare alături de care a evoluat la Miskolc), Adela Mercea, Diana Moraru, Brankica Hadzovic, Bianca Drăguș-Urban.

”Aș fi vrut să mai invit anumite jucătoare, precum Diana Ciupe, Suzana Milovanovic sau Adina Stoiedin. Diana e stabilită în Germania și e prinsă cu probleme familiale, Suzana a început sezonul la Tirana, iar Adina este implicată deja la noua sa echipă din Italia. Le-am invitat și pe surorile Nițulescu, pe Carmen Tocală, Svetlana Simion, Cristina Ciocan, Chrissy Givens, Carmen Nastor. Nu au putut onora invitația doi antrenorii cu care am colaborat, Vera Gavrilă și Mihai Coldea, dar am mari speranțe că va ajunge un alt antrenor cu care am lucrat foarte bine, Cătălin Tănase”

Monika Brosovszky

Antrenorii celor două echipe vor fi Constantin Wunsch, cel ce a crescut numeroase generații de mici baschetbaliste, la Arad și la Timișoara, și Dan Moraru, actualul director tehnic de la FCC ICIM Arad și unul dintre longevivi antrenori din România.

Când jucăm?

Share This