Tenismenul Nini Dica, sportiv legitimat la SCM Timișoara, a avut un parcurs impecabil în proba de simplu a turneului ITF de la Burgas, rezervat juniorilor U18. Nini a câștigat toate cele cinci meciuri de pe tabloul de simplu, fără a pierde vreun set și a intrat în posesia trofeului.

Nini Dica Burgas logo SCMTJucătorul care va împlini 18 ani la 29 aprilie a avut nevoie de două seturi cu prelungiri doar în primele două tururi, pentru ca în finală să cedeze un singur ghem:

Tur I: 6-3, 7-5, cu Nemanja MALESEVIC (Bosnia Herțegovina)

Tur II: 7-5, 6-4, cu Dian NEDEV (Bulgaria)

Sferturi de finală: 6-3, 6-3, cu Petr NESTEROV (Bulgaria)

Semifinale: 6-4, 6-2, cu Nikita KASHIRIN (Rusia)

Finală: 6-1, 6-0, cu Oleksandr OVCHARENKO (Ucraina)

Competiția din Bulgaria a fost aproape de o finală românească, dar Cezar Crețu a cedat semifinale cu Ovcharenko, după un meci de trei seturi, 6-3, 4-6, 6-2.

Nini Dica a fost al doilea favorit al întrecerii pe care a câștigat-o în condiții speciale:

”Primele trei tururi s-au jucat în aer liber, pe zgură. Apoi, din pricina ploilor, semifinalele și finala s-au disputat pe suprafață hard, în sală. A și trebuit să-mi cumpăr pantofi noi, de hard, pentru că nu eram pregătit pentru o astfel de situație”

Nini Dica

În urma succesului, timișoreanul va urca între primii 50 de juniori ai lumii, în ierarhia pe care ITF o va publica marți.

Dica a fost înscris și în proba de dublu, alături de rusul Alibek Kachmov. Cei doi au fost favoriți nr. 1 și au trecut, la debut, de perechea bulgară Dinev, Kiselkov, cu 3-6, 6-2, 10-6. În turul al doilea, sferturi de finală, Dica și Kachmov au fost aproape de victorie, dar au cedat în fața cuplului bosniaco-slovac Malesevic, Palovic, cu 3-6, 7-6 (3), 10-3.

Sportivul nostru rămâne în Bulgaria, unde săptămâna viitoare va participa la un nou turneu de nivel J2, la Plovdiv. Acolo, el este favorit nr. 5 pe tabloul de simplu.

 

Când jucăm?

Share This