O veste tragică a zguduit astăzi comunitatea sportivă timișoreană și internatională: a murit subit Chester Williams, unul din cei mai mari jucători de rugby din toate timpurile și un valoros antrenor.

Deces Chester WilliamsA venit la Timișoara cu laurii titlului mondial câștigat cu Africa de Sud în 1995 și a contribuit ca antrenor la trei titluri naționale cucerite de Timișoara Saracens. A devenit cetățean de onoare al orașului de pe Bega, dar mai ales a fost atașat sufletește de Timișoara, unde și-a făcut o seamă de prieteni adevărați.

A obținut licența în sport a Universității de Vest din Timișoara și în scurt timp ar fi urmat să susțină teza de doctorat, la aceeași instituție de învățământ.

Rugbyul timișorean îi datorează enorm antrenorului sud-african : campionate, cupe, supercupe, prezențe în competitiile europene . Dar, peste toate, îi datoram lui Chester faptul ca a adus in sportul timisorean valori precum fair-play-ul, spiritul de echipă, cinstea, corectitudinea, munca dusă până la sacrificiu.

Drum lin spre cer, Campionule!

Când jucăm?

Share This