Sportivul nostru Nini Dica a cucerit trofeul de dublu al turneului de tenis de la Tg. Mureș. Dica și Cezar Crețu au trecut în finală de o altă pereche din România, Bogdan Apostol, Petru Luncanu (fav. 3).

Nini Dica si Cezar Cretu

Nini Dica (stânga) și Cezar Crețu, premianții probei de dublu, la ITF Tg. Mureș 2019

Patru victorii au obținut Nini și Cezar pentru trofeului turneului de 15.000 de dolari de la Tg. Mureș. Ei i-au eliminat pe favoriții nr. 2 – Vladimir Filip, George Tatomir – încă din primul tur, 2-6, 6-1, 10-2. În sferturile de finală, Dica și Crețu i-au învins tot în super tiebreak și după ce au cedat primul set pe Nicholas David Ionel (România), Nikita Maștakov (Ucraina), 4-6, 6-1, 10-5. A urmat o victorie în două seturi, 7-6 (3), 6-2, cu Ștefan Paloși, Alexandru Tomescu ce le-a asigurat prezența în finală.

Ultimul act a fost extrem de spectaculos și de echilibrat: Nini și Cezar au pierdut primul set cu 6-4, iar apoi adversarii au avut o minge meci, la 6-5 în tiebreak-ul setului secund. Odată anulată această minge, Dica și Crețu au câștigat tiebreak-ul cu 9-7 și s-au impus și în super tiebreak, 10-5.

La simplu, Nini Dica (18 ani, încă junior) s-a oprit în turul secund. În manșa inaugurală, el a trecut de Șerban Mucenic, pentru a ceda în optimile de finală cu favoritul 3, argentinianul Juan Ignacio Galarza – 6-4, 7-6 (3) – cel care astăzi va juca finala de simplu.

Când jucăm?

Share This