Timișoara s-a întors în cupele europene de handbal masculin și a făcut-o printr-o partidă de suspans și spectacol. SCM Politehnica Timișoara a depășit Olympiacos Pireu, cu 31-29 (14-15), în prima manșă a turului al doilea preliminar al Cupei EHF.

Babasafari si Fenici

Portarul Babasafari și căpitanul Fenici | Foto: Facebook SCM Politehnica Timișoara

Cu sala aproape plină și cu suporterii cântând mereu, partida a început echilibrat. Nici una dintre echipe nu a punctat vreme de mai mult de trei minute, după care grecii s-au desprins la 2-0 (min. 6). A fost începutul unei curse de urmărire a echipei noastre, ce a trecut în avantaj în minutul 9, când Vuk Milosevic a marcat în poarta lăsată goală de vizitatorii aflați în inferioritate numerică (scor 4-3). Olympiacos a răspuns cu două reușite și până la finalul primei reprize s-a mers cap la cap, chiar dacă elenii au mai avut avantaj de două lungimi, în două rânduri (10-12 și 12-14).

Oaspeții au intrat în avantaj minim la pauză (14-15, pe tabelă), după ce Filip Marijanovic a irosit două aruncări de la șapte metri în ultimele două minute dinaintea odihnei.

În repriza a doua, a venit desprinderea periculoasă a grecilor, care conduceau cu 27-22, în minutul 51. Puțini mai credeau în revenire, dar important este că au crezut cei din teren și de pe bancă. Două mutări potrivite – trimiterea lui Mohsen Babasafari în poartă și a lui Gheorghe Irimescu pe postul de pivot – au făcut ca SCM Timișoara să înscrie nouă goluri în ultimele nouă minute, să primească doar două și să învingă, 31-29.

„Am obținut această victorie cu foarte, foarte multă luptă și cu schimbările inspirate făcute pe posturile de portar și de pivot. A fost un meci cu multe suișuri și coborâșuri: nu am avut la dispoziție jucători cu care să ne putem apăra în sistemul 6-0. Ne-au lipsit Sadoveac, Dragaș, Pribanic, Păiuș, adică trei-patru jucători din primii șase, ceea ce ne-a îngreunat mult misiunea, pentru că Olympiacos are echipă bună, dar și individualități”

Pero Milosevic, antrenorul SCM Politehnica

Golurile violeților au fost înscrise de Marjanovic 10, Irimescu 6, Milosevic 5, Baican 4, Fenici 3, Câmpan 2, Şomlea 1, în vreme ce pentru Olympiacos au punctat Tziras 9 goluri, Arapakopoulos 7, Tsilis 4, Lemos 3, Mallios 2, Tinkir 1, Karvaţki 1, Sanikis 1, Liapis 1.

„Felicit ambele echipe pentru spectacol. Noi am făcut un joc bun, pe parcursul căruia – este adevărat – am avut și unele momente mai puțin reușite. În final, am învins pentru că am crezut în forțele noastre și am luptat până la capăt. Sunt foarte fericit cu victoria din această primă manșă și vom merge în Grecia să câștigăm. Trebuie să pregătim acel meci cu atenție, deoarece avem mulți jucători accidentați”

Mohsen Babasafari, portarul SCM Politehnica

Calicarea se va decide sâmbătă, 12 octombrie, după returul din Grecia. Învingătoarea acestei duble merge în ultimul tur preliminar al Cupei EHF. Meciul integral îl puteți urmări pe canalul You Tube al SCM Politehnica.

Când jucăm?

Share This