Primul președinte al Sport Club Municipal Timișoara și-a încheiat misiunea astăzi. Radu Țoancă a decis să se întoarcă în arena politică și a considerat fair-play să renunțe la postul de la conducerea clubului nostru.

Radu Toanca la conferinta de adio SCMT 1Au fost patru ani speciali pentru mine”, a declarat Radu Țoancă, adăugând că în aceste patru sezoane de funcționare secțiile clubului au adus opt titluri naționale și cinci participări în cupele europene, chiar dacă au fost și unele perioade mai grele.

El s-a referit și la zvonurile privitoare la desființarea unor secții, afirmând că astfel de soluții ar fi aberante.

„S-a vehiculat în spațiul public o variantă care mie îmi displace profund și care ar fi un coșmar, dacă ar exista aici oameni care să vadă lucrurile în această cheie, a desființării unor secții. Nu mi se pare normal ca după ce am făcut niște eforturi colosale să aducem laolaltă toate cluburile emblematice, cu palmaresuri, cu decenii întregi de activitate, în baschet, handbal, rugby, la momentul unor greutăți financiare să ne poticnim și să găsim soluții de genul „desființăm secția x și punem banii la secția y”. Astea sunt niște aberații și produsul unor minți care nu văd fenomenul financiar în ansamblul său”

Radu Țoancă

Țoancă a afirmat că astfel de zvonuri au fost alimentate și de cele petrecute la CSM București, unde secții precum cele de rugby și volei s-au desființat ori și-au restrâns activitatea.

„Noi nu ne putem compara, sub nicio formă, din niciun punct de vedere, cu CSM București, un club înființat cu unsprezece ani și jumătate în urmă. Sigur, desființarea în august, a echipelor de rugby, volei feminin și volei masculin, în ciuda performanțelor sportive, a dat unora, nu numai din Timișoara, ci și multora din țară, ideea de a face la fel. Nu comparăm CSM-ul din București, care a fost înființat tocmai pentru a genera echipe, cu noi, care am preluat grupări cu tradiție de șase sau șapte decenii. Noi nu am prins viață pentru a înființa echipe: noi am fost obligați să generăm această structură pentru a prelua grupări cu tradiție și pentru a le salva. Cine vehiculează ideea desființării de secții de la SCM Timișoara, nu cunoaște istoria sportului timișorean”

Radu Țoancă

SCM Timișoara are în acest moment secții active de baschet, handbal, motociclism, rugby și tenis de câmp.

Când jucăm?

Share This