Rugbyștii noștri au învins Universitatea Cluj pe teren propriu, în etapa a IV-a a Cupei României. SCM Timișoara Saracens s-a impus cu 67-7, succes care îi aduce cinci puncte și revenirea pe primul loc în Grupa A.

Timisoara Saracens Dinamo Bucuresti octombrie 2019La mijlocul săptămânii, CSM Știința Baia Mare învinsese la Constanța, 52-19, și preluase provizoriu poziția de lider. Succesul împotriva Clujului a fost și o revanșă pentru înfrângerea suferită de echipa noastră în campionat, pe terenul Universității, 19-27, la 16 octombrie.

De această data, „sarazinii” au „pus” un eseu din primul minut și aveau să realizeze 11 încercării până la finalul meciului, prin Simionescu, Căpățână, Pungea, Popa, Melinte, Stratilă, Lungu, Morrison (doua), Zaharia, Popârlan. Zestrea de puncta a fost completată de șase transformări, cinci ale lui Melinte, una a lui Samoa. Pentru vizitatori au punctat Bârlădeanu – eseu și Mazăre – transformare.

„Când respectăm regulile de bază și jucăm simplu atunci câștigăm așa cum ne propunem. A fost și o parte din meci în care ne-am deconectat, dar cu toate astea am luat cele 5 puncte. Având în vedere, rezultatul nostru de acum două săptămâni sunt foarte încântat de meciul de azi. Clujul a jucat foarte bine în urmă cu două săptămâni, ne-a pus sub presiune și noi nu am reacționat. Am făcut multe greșeli, am primit multe penalități, nu am fost disciplinați. A fost un pic mai bine de data asta, dar tot am primit cartonaș galben și roșu, care sunt totuși penalizări în teren. Trebuie să le rezolvăm și sperăm să rezolvăm acest lucru săptămâna viitoare”

Sosene Anesi, antrenorul SCM Timișoara Saracens

În clasament, SCM Timișoara Saracens are 19 puncte, urmată de Baia Mare – 14 puncte, Tomitanii Constanța – 3 puncte, Universitatea Cluj – un punct. Etapa viitoare, la finalul săptămânii viitoare, va avea loc meciul ce decide în mare parte câștigătoarea grupei, SCM Timișoara Saracens – Știința Baia Mare.

Când jucăm?

Share This