Înfrângere pe terenul liderului: U-BT Cluj-Napoca – Baschet SCM Timişoara 79-70

noiembrie 9, 2019

[et_pb_section admin_label=”Section” global_module=”281″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

„Leii” din Banat nu au reuşit să producă surpriza, înclinându-se în această seară în fieful liderului neînvins al Ligii Naţionale de baschet masculin. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 79-70 în duelul cu alb-violeţii.

Troy Franklin si Dragan Petricevic site 281019Cele două echipe şi-au împărţit cele patru sferturi ale întâlnirii. Primul şi ultimul au revenit gazdelor, Baschet SCM Timişoara fiind mai bună în celelalte perioade de joc. Diferenţa maximă s-a înregistrat în debutul actului secund, când ardelenii au condus cu 24-9.

A urmat o revenire a „leilor”, care s-au apropiat încet şi sigur pe tabela de marcaj. Scorul la mijlocul meciului a fost 37-32 în favoarea lui U-BT.

Clujenii au început foarte bine cel de-al treilea sfert, cu şapte puncte marcate fără să primească vreunul până la time-out-ul cerut de antrenorul Dragan Petricevic, care a avut rezultatul dorit, alb-violeţii refăcând în următoarele două minute diferenţa de cinci lungimi consemnată la pauza mare: 44-39. Şi se puteau apropia la doar o posesie dacă Gorgemans, prea sigur pe el, n-ar fi ratat un slam-dunk.

Nu peste mult timp, o aruncare din spatele semicercului reuşită de Franklin avea să-i aducă pe timişoreni mai aproape de adversari: 51-48. Brown, cu o altă aruncare de trei puncte, a micşorat şi mai mult diferenţa, cu un minut rămas din a treia perioadă de joc: 52-51. După un atac irosit al clujenilor, Pesakovic avut şansa să-şi aducă echipa în avantaj, ratând, însă, de la mare distanţă.

Şi Brown a beneficiat de această oportunitate, la prima aruncare din ultima perioadă de zece minute, tot din spatele semicercului. Apoi, clujenii au preluat iniţiativa, profitând şi de eliminarea lui Franklin pentru cinci greşeli personale. Mai mult, Pesakovic s-a accidentat cu trei minute şi jumătate înainte de final, fiind înlocuit cu Abu Teir.

Principalul marcator al echipei noastre a fost Franklin, autor a 22 de puncte, urmat, în ordine, de Pesakovic (11p), Brown (10p), Dragoste (9p), Komatina (8p), Mirkovic (6p), Gorgemans (2p) şi Popa (2p). Cele mai multe recuperări le-a bifat Brown – 6, iar lideri la pase decisive au fost Franklin şi Dragoste (câte 3).
 

Au evoluat 11 din cei 12 jucători alb-violeţi trecuţi pe foaia oficială, doar Penciu rămânând pe bancă. Am consemnat şi câteva momente tensionate, sancţionate de arbitri cu faulturi tehnice şi greşeli anti-sportive.

„Am urmărit să îmbunătăţim jocul echipei şi să trecem peste şocul înfrângerii cu Dinamo. Nu a fost un eşec uşor de digerat pentru noi. Eu zic că am reuşit în cea mai mare parte să depăşim această înfrângere dureroasă. Am arătat altă atitudine, asta trebuie să facem de fiecare dată. De fiecare dată trebuie să arătăm alt caracter după ce pierdem un meci. În continuare, voi căuta modalităţi să progresăm. Voi scoate din buzunarul propriu faultul tehnic pe care l-am luat. Am vrut să am o atitudine, iar jucătorii să vadă că nu sunt lăsaţi singuri. Spun acest lucru fără nici o legătură cu victoria obţinută de clujeni. Mi-a plăcut în cea mai mare parte cum s-a exprimat echipa, dar trebuie să avem mai multă consistenţă şi să jucăm fără oscilaţii până la sfârşitul sezonului. Mergem mai departe, vom relua luni pregătirile pentru următorul meci”

antrenorul Baschet SCM Timișoara, Dragan Petricevic

A fost a doua deplasare din actuala stagiune, precedenta încheindu-se cu o victorie în fieful Stelei, scor 83-81.

„A fost un meci de luptă, cu foarte multe greşeli de ambele părţi. Am văzut o echipă a Clujului cu jucători experimentaţi, dar puţin obosită, probabil din cauza meciurilor disputate în Europa. Îmi pare rău că nu am reuşit să speculăm acest lucru. Nu căutăm scuze, dar sunt dezamăgit de maniera de arbitraj. În ultimul timp, arbitrajele au început să devină nefavorabile pentru echipa noastră, iar astăzi pot să dau un nume. Dragoş Nicolae a arbitrat într-o singură direcţie, în defavoarea noastră. Repet, nu căutăm scuze pentru această înfrângere, dar ne-a luat foarte multe mingi, iar ele au contat în economia jocului. Rezultatul a fost strâns când Dragoş Nicolae a luat decizii împotriva noastră. Tot timpul când reveneam la două-trei puncte sau chiar la un punct venea cu o decizie nefavorabilă. Sunt afectat de situaţie, sunt foarte supărat. Colegiul de arbitri trebuie să analizeze bine arbitrajul lui Dragoş Nicolae, am speranța că o va face, pentru că a existat o tentă împotriva Timişoarei. El a avut o discuţie la începutul meciului cu antrenorul Dragan Petricevic şi de acolo a dat decizii împotriva noastră. Dacă până în momentul de faţă am tăcut, deşi au existat semnale anterioare, de-acum înainte voi spune lucrurilor pe nume în ceea ce priveşte arbitrajul”

preşedintele Baschet SCM Timișoara, Ilie Triţoiu

Pentru Baschet SCM Timişoara urmează partida cu CSM CSU Oradea, programată sâmbăta viitoare, de la ora 18,45, la sala „Constantin Jude”, în direct pe Digi Sport.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_signup admin_label=”Email Optin” provider=”mailchimp” mailchimp_list=”63d6d09cd4″ aweber_list=”none” title=”Abonează-te la newsletter” button_text=”Trimite” use_background_color=”on” background_color=”#1e73be” background_layout=”dark” text_orientation=”left” use_focus_border_color=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_signup][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 1″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/SCM-Timisoara-1573939066260011/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 2″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/rugbytimisoara/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 3″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/Clubul-de-Handbal-CSU-Politehnica-Timisoara-402796363219102/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”Cand jucam?” saved_tabs=”all”][event_blocks 117][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale