Rugbyștii noștri dispută sâmbătă partida care îi poate duce spre o nouă finală de competiție internă. Este vorba despre Cupa României și despre ultimul meci din faza grupelor.

Timisoara Saracens Dinamo Bucuresti octombrie 2019SCM Timișoara Saracens va juca sâmbătă, 23 noiembrie, pe terenul formației Tomitanii Constanța, în ultima etapă din Grupa A a competiției, a șasea. Jucătorii pregătiți de Sosene Anesi și Ulises Gamboa au avans de trei puncte față de Știința Baia Mare, ocupanta locului secund, astfel că și un egal la malul mării le este suficient alor noștri, care au avanatajul rezultatelor directe cu maramureșenii.

Jocul de la Constanța va avea loc sâmbătă, de la ora 11,00, simultan cu partida CSM Știința Baia Mare – Universitatea Cluj. Prima clasată în grupă se califică în finala Cupei României.

„Pentru noi este ca o semifinală. Am pregătit partida mai ales pe partea de studiu al adversarului, din cauza multiplelor convocări la națională. Tratăm cu mult respect Tomitanii, având în vedere și cel mai recent joc disputat la Constanța. Vrem să ne îmbunătățim prestația. În partida precedentă cu Baia Mare, ne-am creat multe ocazii de a marca, fără a le fructifica pe toate. Din acest motiv, unul dintre obiectivele confruntării este să creștem eficiența echipei”

Ulises Gamboa, antrenor secund

Fundașul Cătălin Fercu își va face revenirea, dar vor absenta Mureșan, Lazăr, Simonescu, Shennan, Zaharia și Iftimiciuc, toți accidentați la echipa națională de seniori, care a avut un stagiu de antrenamente. Și antrenorul principal al echipei noastre, Sosene Anesi, a fost prezent la lot, în calitate de antrenor al liniei de treisferturi.

Cealaltă finalistă este cunoscută, Steaua București, căci meciurile grupei B s-au încheiat deja. Finala Cupei României este programată sâmbătă, 7 decembrie, la Brașov. Inițial aceasta era programată la 30 noiembrie, dar la cererea TVR, care are drepturile de transmisie pentru acest joc, s-a produs amânarea cu o săptămână.

Timișoara și trofeele sale în rugby:

Campioană națională: 1972, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018

Câștigătoare a Cupei României: 2011, 2014, 2015, 2016

Câștigătoare a Cupei Regelui: 2015

Câștigătoare a Liga Europei Centrale: 2009

Când jucăm?

Share This