Baschetbaliștii noștri joacă în ultima etapă a turului primei faze a Ligii Naţionale de baschet masculin BC CSU Sibiu. Cu un bilanţ de două victorii şi patru înfrângeri la general, Baschet SCM Timișoara merge în orașul ardelean pentru a forța al doilea succes extern din acest sezon.

IMG (32 of 232)Partida se va disputa sâmbătă, 23 noiembrie, cu începere de la ora 18, în sala „Transilvania” din oraşul de pe Cibin, şi nu va fi televizată.

Adversara noastră din runda a şaptea, finalistă în stagiunea precedentă în cele două competiţii majore organizate pe plan intern, câştigând în premieră Cupa României, ocupă în prezent poziţia a patra în ierarhia grupei valorice A, cu trei succese şi tot atâtea înfrângeri.

După patru eşecuri consecutive, sibienii au obţinut, miercuri seară, prima victorie în FIBA Europe Cup, 91-69 pe terenul formaţiei elveţiene Fribourg Olympic.

„Deplasarea de la Sibiu este una foarte dificilă. Vom juca pe terenul echipei care în sezonul trecut a disputat două finale, iar în acest an are aspiraţii mai mari, din ce am înţeles la începutul actualei ediţii. Ar fi greşit să considerăm că echipa din Sibiu este obosită după deplasarea din cupele europene. Doar cei care nu înţeleg baschetul cred acest lucru. Este o optică greşită! Din câte ştiu, sibienii s-au deplasat cu avionul în Elveţia şi nu s-au întors de acolo nici pe jos, nici cu trotineta, nici cu bicicleta. Aşadar, calculele conform cărora adversara noastră de sâmbătă va fi foarte obosită sunt eronate. Echipa din Sibiu îşi păstrează statutul de favorită, dar noi mergem acolo cu gândul de a câştiga. Am spus-o şi n-aş vrea să o mai repet, noi abordăm fiecare meci cu gândul la victorie! Rămâne de văzut câte succese vom reuşi să strângem la finalul acestei părţi a campionatului, cert este că în nici un meci nu ne prezentăm doar de dragul de a ne prezenta. Sunt câteva lucruri despre care eu nu vorbesc. Am ajuns la o maturitate ca antrenor şi ca om în care nu mă refer la aspecte cum sunt starea jucătorilor accidentaţi, arbitrajul şi bugetele echipelor adverse. Participăm într-un campionat dificil, istovitor din punct de vedere fizic, nu suntem singura echipă care se confruntă cu anumite probleme de sănătate ale jucătorilor. Rămâne de văzut cât de bine vom gestiona această situaţie până la sfârşitul campionatului. Unele cluburi depăşesc aceste probleme cu mare uşurinţă, iar altele întâmpină dificultăţi în a procura chiar şi un Imodium când este vorba despre o problemă la stomac. Totul depinde de cum vom gestiona noi aceste probleme. Pot să afirm că echipa este bine pregătită din punct de vedere fizic, iar accidentările din ultima perioadă nu se datorează unei probleme de pregătire, ci contactelor din teren, lucruri inevitabile în jocul de baschet”

antrenorul Baschet SCM Timișoara, Dragan Petricevic

Deplasarea de la Sibiu este prima dintr-o serie de trei pentru echipa noastră. Vor urma, în ordine, partidele de la Galaţi (27 noiembrie, ora 18, Cupa României) şi Piteşti (30 noiembrie, ora 20,30 – Digi Sport, Liga Naţională de baschet masculin – grupa A).

După returul cu CSM Galaţi, meci programat pe teren propriu, la 4 decembrie, pe „leii din Banat” îi aşteaptă un nou joc „afară”, mai exact la Craiova.

În sezonul trecut, Baschet SCM Timişoara şi CSU Sibiu s-au întâlnit de patru ori. Echipa noastră s-a impus o singură dată, scor 86-79, pe 18 ianuarie, într-o partidă disputată la sala „Constantin Jude”, în faza Top 6.

Din lotul actual, la acel succes au contribuit Nikola Pesakovic (14 puncte), Sherwood Brown (9 puncte), Milos Komatina (4 puncte) şi Alexandru Coconea (două puncte).

Când jucăm?

Share This