Baschet SCM Timişoara a încheiat cu o înfrângere turul primei faze a Ligii Naţionale de baschet masculin. La Sibiu, împotriva gazdei BC CSU, una dintre reprezentantele României în cupele europene, „leii” din Banat s-au înclinat în această seară la mare luptă, cu 100-96 (31-20, 21-28, 15-19, 17-17; 16-12), după prelungiri.

Baschet SCM Timisoara la final de meci infrangere site 231119Scorul după cel de-al patrulea sfert a fost 84-84, cu Adam Mirkovici ratând o aruncare de două puncte când mai erau patru secunde de joc. Ar fi fost coşul ce ne-ar fi adus al treilea succes stagional.

Echipa noastră a condus pe tabelă în prima şi în ultima perioadă de zece minute, dar și în prelungiri, acestea fiind singurele secvențe pe care jucătorii antrenaţi de Dragan Petricevic nu şi le-au adjudecat.

După un început ezitant, ardelenii s-au aflat în avantaj la sfârşitul actului inaugural: 31-20, dar au avut și +15. Alb-violeţii au avut forţa să revină, impunându-se în următoarele două sferturi, cu 28-21 şi 19-15, pentru 67-67 înaintea startului celei de-a patra perioade de joc, încheiată la egalitate, 17-17.

În cele cinci minute de prelungire, BC CSU Sibiu a marcat 16 puncte şi a primit 12, trecându-şi în cont cea de-a patra victorie în actuala ediţie de campionat.

Principalii marcatori ai formaţiei noastre au fost Troy Franklin şi Adam Mirkovic, cu câte 21 de puncte. Au mai marcat Milos Komatina (16p), Sherwood Brown (11p), Nikola Pesakovic (9p), Bogdan Popa (8p), Mirel Dragoste (6p) şi Amaury Gorgemans (4p).

Cele mai multe recuperări le-a reuşit Milos Komatina (10), pentru primul double-double stagional, iar Nikola Pesakovici a livrat cele mai multe pase decisive (6).

Gazdele i-au avut în „mână” pe Isaiah Philmore (26p) şi Chris Cooper (20p).

„Pe de-o parte sunt mândru de aceşti jucători, care indiferent de rezultatul din meciul precedent găsesc resurse şi joacă din ce în ce mai bine, însă din păcate nu contabilizăm printr-o victorie. Degeaba vorbim despre faptul că în ultimele trei partide am jucat cu cele mai bune trei echipe din campionat… Băieţii au depus un efort foarte mare, din păcate o recuperare reuşită de Cooper a dus meciul în prelungiri. Consider că trebuia să-l câştigăm, dar asta nu înseamnă că am ceva de reproşat jucătorilor. Continuăm să ne pregătim cu gândul la victorie”

Dragan Petricevic, antrenorul Baschet SCM Timișoara

Share This