Sportivul nostru Nini Dica a fost premiat în cadrul galei „Născut pentru Sport”, ce a avut loc ieri la Timișoara. Jucătorul de tenis în vârstă de 18 ani a primit distincția la categoria „Speranțe”.

Nini Dica la Nascut pentru sportA fost un eveniment pe parcursul căruia li s-a arătat prețuirea unor sportivi precum Elisabeta Lipă, maestră emerită a sportului, declarată de Federația Internațională de Canotaj, cea mai bună canotoare a secolului XX, boxerul Mihai Leu – campion mondial la profesioniști, categoria WBO, medaliatele olimpice Simona Amânar (gimnastică) ori Simona Gherman (scrimă).

„O seară minunată alaturi de oameni deosebiti la Gala Excelentei Banatene in Sport. Am fost onorat sa fiu inconjurat de adevarate legende ale sportului romanesc, modele de reusita pentru generatiile tinere, campioni mondiale, olimpici, europeni. A fost cu adevărat emoționant”

Nini Dica

Deși este încă junior, sportivul nostru a renunțat după US Open să mai participle la turneele rezervate sportivilor sub 18 ani, jucând doar la seniori.

„Anul acesta, mai am două turnee ITF de 15.000 de dolari în Egipt și apoi îmi doresc să am un parcurs bun în 2020. Ținta mea e să urc în Top 500 ATP”

Nini Dica

El se află deja în ierarhia mondială, pe locul 1088, în urma punctelor obținute în Serbia, România, Bulgaria și Tunisia. Nini a vorbit pentru scmtimisoara.ro și despre perioada junioratului:

„A fost foarte frumoasă, chiar incredibil de frumoasă. Atmosfera de la turnee, mai ales de la cele de Mare Șlem, m-a impresionat. Acolo poți să-i vezi pe marii jucători, să înțelegi cum se antrenează și se comportă și chiar să schimbi mingi cu ei. M-am antrenat de-a lungul vremii cu Djokovic, cu Pospisil și Shapovalov, proaspăt finaliști ai Cupei Davis cu echipa Canadei, cu Krajinovic, Djere sau Dzumhur”

În 2017, Nini Dica a fost declarat de Tennis Europe jucătorul anului la categoria juniori U16.

Când jucăm?

Share This