SCM Timișoara Saracens poate aduce al cincilea trofeu al Cupei României, din istoria rugbystică a orașului. Primul a venit în 2011, după o finală la Alba Iulia – 32-10 cu Știința Baia Mare – apoi au urmat trofee în trei sezoane consecutive.

Finala Cupei rugbyTimișoara are un „procentaj” foarte bun în finalele de Cupă a României, câștigând patru dintre cele trei finale jucate până acum. Mai mult, în 2015, bănățenii au depășit în finală chiar Steaua București (17-14), care ne este adversary și mâine.

„Suntem nerăbdători să jucăm Finala de sâmbătă contra Steaua. Jucătorii noștri sunt mental pregătiți pentru acest meci, sunt concentrați. Înainte de a porni spre Brașov vom mai avea un antrenament mâine, când vom face ultimele ajustări, pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru confruntarea de sâmbătă”

Sosene ANESI, antrenor principal SCM Timișoara Saracens

Staff-ul tehnic al echipei noastre a anunțat XV-le probabil pentru jocul de mâine (sâmbătă, 30 noiembrie), ora 12.00: Lungu, Sabău, Pungea în linia I, Popârlan, Lazăr în linia II, Neculau și Rus – flankeri, Morrison – nr. 8, Samkharadze – mijlocaș la grămadă, Melinte – mijlocaș la deschidere, Manumua, Simionescu – aripi, Popa și Fercu – centri, Luke Samoa – fundaș.

„Ne dorim această victorie, ne dorim să aducem încă un trofeu clubului și sperăm să reușim. Atât noi, cât și Steaua avem echipe complete, care îmbină foarte bine foarte bine forța pachetului de înaintare cu jocul deschis al treisferturilor. Ca în orice finală, victoria va fi de partea celor ce și-o doresc mai mult și sperăm să fim noi, pentru că avem nevoie să câștigăm această finală. Plusul de încredere și moralul ridicat au venit, din punctul meu de vedere, din importanța acestui joc. Datorită faptului că sezonul trecut, din păcate, nu am reușit să câștigăm nici o finală, ne-am regăsit anul acesta dorința de a continua să câștigăm trofee. Pentru noi, cei care suntem de mai mult timp în echipă, sezonul trecut a fost un pic dezastruos, având în vedere că nu am reușit să câștigăm nici un trofeu, astfel încât ne dorim să începem acest sezon cu dreptul și să mergem la Brașov unde să câștigăm Finala și să ne facem o vacanță frumoasă”

Vasile RUS, căpitanul echipei în finala Cupei României 2019/2020

Finala se dispută în manșă unică între câștigătoarele celor două grupe din faza întâi. Jocul pentru trofeu va avea loc pe stadionul Noua din Brașov.

Când jucăm?

Share This