Echipa noastră de rugby s-a înclinat în finala Cupei României, ce s-a jucat astăzi, la Brașov. Sarazinii au fost aproape de a duce meciul în prelungiri, dar Steaua București a înscris la ultima fază și a câștigat cu 22-19.

Timisoara Saracens Steaua finala Cupei Romaniei 2019Steliștii au condus cu 3-0, după lovitura de pedeapsă transformată de Vlaicu, dar Luke Samoa a egalat cu același procedeu. A urmat eseul lui Diaconescu, transformat de Vlaicu (10-3 pentru Steaua), după care Samoa a redus diferența (10-6). Până la pauză, fiecare echipă a mai înscris din penalități și a fost 13-9 pentru bucureșteni.

Vlaicu a punctat și după odihnă, pentru 16-9, dar băieții noștri au egalat din eseul lui Randall Morrison, transformat de Samoa. Steaua a trecut din nou în față, grație lui Vlaicu (19-16), însă Luke Samoa a adus egalatitatea încă o dată, în ultimele minute. Nu au fost însă ultimele puncte, căci Florin Vlaicu a mai beneficiat de o penalitate, fructificată și a închis tabela la 22-19. Partida s-a încheiat cu nemulțumirile jucătorilor noștri la adresa modului cum arbitrul Cristian Șerban a gestionat timpul de joc și deciziile în secvențele de final.

„Sunt destul de dezamăgit că nu am câștigat, pentru că ne-am pregătit bine toată săptămâna, iar atitudinea – atât înaintea jocului cât și în zilele precedente – a fost pozitivă și pentru că am jucat bine. Au fost mici greșeli: penalitățile ne-au costat meciul. Nu știu ce să spun: sunt dezamăgit, dar mândru de efortul făcut de jucătorii mei”

Sosene Anesi, antrenorul SCM Timișoara Saracens

Un moment important a fost la scorul de 19-16, când echipa noastră a decis să dea la bețe, când a primit o lovitură de pedeapsă, deși avea și soluția de a forța un eseu:

„La ultima noastră penalitate, a fost decizia mea de a da la bețe, pentru că atunci când eram în jumătatea noastră scăpam de penalitate. Trebuie să vedem dacă am greșit noi și a fost o penalitate corectă la ultima fază. Am vrut apoi, la 19 egal, să ținem jocul și mingea în posesie, în jumătatea noastră. Da, a fost decizia mea, dar acum aș fi vrut să n-o fi pus în practică”

Sosene Anesi, antrenorul SCM Timișoara Saracens

Când jucăm?

Share This