SCM Politehnica Timișoara începe returul Ligii Zimbrilor cu un meci foarte dificil acasă, contra celor de la Steaua București. Partida este programată mâine (joi, 12 decembrie), la ora 16.00, la sala ”Constantin Jude”.

Marijanovic unu la unu cu portarulMarius Sadoveac și Cristian Tcaciuc sunt tot mai aproape de potențialul lor, după accidentările avute, anunță antrenorul principal Pero Milosevic, care speră să-l poată folosi și pe Milos Dragas, care a acuzat unele dureri la piciorul drept cu două zile înainte de meci.

„Știm că Steaua e o echipă puternică, având jucători pe toate posturile. Dacă vrem să câștigăm, trebuie să evoluăm mai bine decât în partida cu Bacăul, cu precădere în prima repriză. E nevoie să ne organizăm mai bine în apărare, iar asta să ne dea încredere pentru atacuri cu goluri; trebuie să credem în jocul nostru și să obținem o victorie, care ne-ar ține în ritmul rezultatelor pozitive”

Pero Milosevic

Interul Ramon Șomlea, devenit tot mai prezent în formula de joc a bănățenilor, spune că el și coechipierii au câștigat mult la capitolul încredere după rezultatele bune din cele mai recente săptămâni:

„Am reușit să legăm mai multe victorii, sperăm să prindem o zi bună și în meciul cu Steaua. Apărarea trebuie să funcționeze foarte bine, pentru ca apoi, pe contraatac, să putem înscrie goluri mai ușoare. Eu zic că ne-am pregătit bine pentru meciul cu Steaua și cu încredere și dăruire putem câștiga”

Ramon Șomlea

Meciul cu Steaua este arbitrat de cuplul A. Constantin (București) / L. Gal (Harghita) și supervizat de reșițeanul Gheorghe Năsturel. Jocul este o reeditare a finalei Cupei României din acest an 2019, câștigată în martie de echipa noastră, 31-27 (15-14).

La fel ca săptămâna trecută, după confruntarea de joi, din campionat, urmează o deplasare în Cupa României. Timișorenii merg în nordul Moldovei pentru meciul din sferturile de finală cu divizionara secundă Magnum Botoșani. Acesta va avea loc duminică, de la ora 17.00. Sferturile se joacă în manșă unică.

„Putem spune că am avut mare noroc în special pentru că am evitat echipe foarte puternice precum Dinamo, Turda sau Constanța. Ne incomodează drumul lung până la Botoșani, însă trebuie să-i luăm în serios pe adversarii noștri; au 4-5 jucători cu o mare experiență inclusiv în Liga Națională și cu dorință de a promova în primul eșalon. Deocamdată ne concentrăm pe pregătire meciului cu Steaua”

antrenorul Pero Milosevic

Interul Ramon Șomlea a pus și el accentul pe seriozitate, când a fost chestionat în legătură cu jocul de Cupa României: ”Depinde numai de noi cât de ușor sau de greu ne facem jocul. Cred că valoric suntem peste ei, dar trebuie să abordăm meciul cu mare seriozitate, de la început până la sfârșit” a declarat interul stânga alb-violet.

La gruparea din Botoșani evoluează, între alții, doi handbaliști ce au fost prezenți ani de zile la echipele din Banat – interul dreapta Cristian Adomnicăi și extrema stânga Florin Ciubotariu.

Când jucăm?

Share This