Echipa noastră de handbal a obținut al cincilea succes consecutiv în Liga Zimbrilor. Alb-violeții au trecut de Steaua București, cu 34-29 (17-15), în prima etapă din retur, meci jucat la sala Constantin Jude.

SCM POlitehnica salutaPrima repriză a fost dominată de alb-violeți, care au avut în câteva rânduri și patru goluri avantaj. Steaua și-a revenit aproape de pauză, când diferența a scăzut la un singur gol, însă bănățenii au marcat la ultima fază, prin Sadoveac, pentru un avantaj de 17-15.

Scenariul a continuat și în partea a doua, când trupa de pe Bega a fost la conducere pe tabelă, Steaua a încercat să egaleze, dar portarul Tcaciuc a fost cel mai inspirat component al Politehnicii cu paradele sale și cu un gol marcat din poartă în poartă.

Ultimul moment de echilibru s-a consumat în minutul 54 (28-27), supă care Pribanic, Marijanovic, Tcaciuc și Dragas au marcat goluri consecutive cu care au scris 32-27, diferență care s-a păstrat până la final.

„Sunt foarte bucuros pentru o victorie în fața unei formații precum Steaua, deși în prima repriză am ratat trei șanse de a ne desprinde la 10-5. În repriza a doua am schimbat apărarea și unele lucruri pe faza ofensivă, iar Cristi Tcaciuc ne-a fost de mare ajutor, în partea a doua. Când nu am mai fost exacți în atac, el apăra mingile adversarilor și ne oferea, din nou, posibilitatea să dăm gol. E foarte important că am reușit cinci victorii consecutive în campionat. Puteam să avem mai mult în această toamnă, însă din păcate am scăpat șapte puncte, care ne-ar fi putut ține mai sus în clasament. Suntem într-o formă sportivă tot mai bună și putem părea ghinioniști acum că se termină meciurile de campionat”

antrenorul Pero Milosevic

Marcatorii învingătorilor au fost: Pribanic 8, Sadoveac 8, Dragas 7, Marjanovic 5, Fenici 4, Cîmpan 2. La Steaua, cele mai multe goluri le-a marcat Gabriel Florea 6.

„Vin după o perioadă foarte lungă de indisponibilitate și mă bucur foarte mult că am revenit cu o victorie foarte importantă acasă, alături de public. Mi-a fost foarte foarte greu să stau deoparte, am muncit apoi doar cu gândul că mă voi întoarce pe terenul de handbal și să-mi ajut colegii. Sper să continuăm cu victoriile, cel puțin acasă, pentru că acestea sunt foarte importante”

portarul Cristian Tcaciuc

Când jucăm?

Share This