Căpitanul echipei noastre de handbal, Cristian Fenici, și interul Marius Sadoveac se află în cantonamentul echipei naționale de seniori. Tricolorii pregătesc precalificările Campionatului Mondial din 2021.

Fenici la nationala decembrie 2019

Fenici poartă numărul 34 și la echipa la națională | Foto: Facebook FRH – Federația Română de Handbal

România va juca luna viitoare la Benevento, Italia, în Grupa 3, urmând să întâlnească Georgia (10 ianuarie), Kosovo (11 ianuarie), și echipa țării gazdă (12 ianuarie).

Sâmbătă și duminică, jucătorii naționalei noastre au făcut o ultimă verificare prin joc, la Trofeul Carpați, ediția a 42-a. România a întâlnit la această competiție două echipe calificate la turneul final al Campionatului European din 2020 (ce va avea loc în ianuarie, în Suedia, Austria și Norvegia). Este vorba despre Olanda, pe care au învins-o în semifinale, 27-25, și de Macedonia de Nord, în fața căreia au cedat cu 24-20, în finală, după ce România a condus la pauză cu 12-10. Cele două adversare ale tricolorilor au fost lipsite de câțiva jucători care evoluează în Bundesliga, unde ieri și astăzi se mai joacă o etapă.

Revenit la lotul național, Cristian Fenici (SCM Politehnica Timișoara) a fost folosit constant de noul selecționer al roș-galben-albaștrilor, Rareș Fortuneanu.

„Nu pot să zic că a fost o revenire pentru că nu m-am retras, ci doar am avut nevoie de o pauză! Îl cunosc bine pe Rareș, am discutat destul de mult la telefon despre ceea ce vrea sa facă și deja se simte o schimbare față de anii precedenți în sânul echipei naționale. Este clar că avem de muncit și de pus la punct multe lucruri. Am și avut primele verificări la Trofeul Carpați, care din păcate nu au fost două meciuri bune pentru noi. În ianuarie, avem o săptămână să punem la punct tot ce nu a mers în meciurile amicale și sper ca la turneul din Italia sa arătam mult mai bine și sa ne calificam”

Cristian Fenici

Centrul echipei noastre și al naționalei și-a trecut în cont două goluri atât împotriva Olandei, cât și în meciul cu Macedonia de Nord. Marius Sadoveac s-a accidentat (probleme musculare) și va absenta de la turneul din Italia.

Când jucăm?

Share This