Anul s-a încheiat în baschetul masculin românesc cu manșa primă din sferturile de finală ale Cupei României. Acest ultim tur dinaintea turneului Final Four a programat, în ordine cronologică, meciuri la Cluj, București, Timișoara și Oradea.

Sherwood Brown vs Pitesti

Sherwood Brown a reușit un double-double contra echipei din Pitești

Echipa noastră a obținut cel mai clar succes: 91-66, la sala Constantin Jude, cu BCM U FC Argeș Pitești. A fost o seară aproape perfecta pentru echipa antrenată de Dragan Petricevic, Cristian Bota și Nenad Markovic, care a apăsat accelerația încă din start. De la scorul 2-4, echipa noastră a avut o serie de 16-0 și a încheiat primul sfert cu un neverosimil 24-7.

Diferența a crescut la pauza mare, 43-20, ajungând la un maxim de 27 de puncte (57-30, minutul 26). Meciul s-a încheiat precum a fost întreaga seară, minunat, cu un coș de trei puncte înscris de Mirel Dragoste de la centrul terenului.

Sherwood Brown și-a respectat statutul de coșgeter, adunând 27 de puncte, la care a alăturat zece recuperări, pentru un nou double-double. Alți trei jucători ai echipei noastre au fost în double-digit: Komatina 18 puncte, Franklin 14 puncte, Pesakovic 12 puncte.

„Jucătorii au abordat foarte bine partida, au înțeles ce au de făcut și importanța acestui meci. Este o diferență la care eu nu m-am așteptat, dar meritată, după eforturile depuse pe teren, chiar dacă am avut o cădere în sfertul al treilea. Este, însă, o cădere normală: nu cred că se aștepta nimeni să avem un astfel de avantaj la pauză. Felicit jucătorii și colegii din staff pentru munca foarte bună, nu doar din acest meci, ci din întreaga perioadă scursă din august până acum. Mă bucur că la final de an am putut oferi suporterilor și tuturor timișorenilor o bucurie mare, la care adăugăm urarea de LA MULȚI ANI”

Dragan Petricevic, antrenorul Baschet SCM Timișoara

Și în celelalte trei confruntări s-au impus echipele gazdă, la diferențe de 19, 5 și 11 puncte distanță. Interesant este că toate celelalte trei echipe victorioase au înscrise câte 83 de puncta, astfel că Timișoara este echipa cu cele mai multe puncte marcate în turul sferturilor de finală:

U-BT Cluj-Napoca – CSU Sibiu 83-64

Steaua – Dinamo 83-78

CSM Oradea – SCMU Craiova 83-72

Returul dublei noastre cu BCM U FC Argeș se va juca miercuri, 8 ianuarie 2020, ora 17,00, la Pitești.

Când jucăm?

Share This