Sportivul nostru Nini Dica a intrat în primul său an de seniorat. Jucătorul în vârstă de 18 ani a participat în 2019 la toate cele patru turnee de Mare Șlem, în concursul juniorilor, apoi în ultimele luni ale anului a jucat doar în turnee de seniori și a acumulat primele puncte ATP ce l-au dus pe locul 1106 mondial.

Nini Dica 2019

Nini Dica a semnat în 2019 contractul cu o firmă italiană de echipament sportiv, care i-a devenit sponsor tehnic

Sportiv cu dublă legitimare – la SCM Timișoara și la Sport 4 fun Timișoara – Nini spune va fi nevoit în 2020 să îmbine cartea și sportul:

Nini, cum a fost 2019 pentru tine?

  • A fost un an foarte bun, dar unul de tranziție. Am jucat la toate cele patru turnee de Mare Șlem, un obiectiv îndeplinit, și bineînțeles că am avut foarte multe de învățat din aceste patru mari întreceri: m-am antrenat cu jucători de top și am văzut cum înțeleg ei tenisul. După US Open, am trecut la turneele de seniori, turnee futures, am făcut șapte puncte ATP și voi continua să joc la seniori.

Care au fost cele mai bune rezultate în 2019?

  • Am câștigat un turneu de juniori, gradul G2, în Bulgaria, și am făcut două sferturi de finală la seniori, în turneele futures de la Novi Sad, Serbia, și Tabarka, Tunisia.

Cum e la turneele de Grand Slam?

  • E special: de la faptul că te poți întâlni pe aleile arenei cu o sumedenie de campioni până la public, toată atmosfera e diferită. Asistă sute, mii de oameni chiar și la meciurile de juniori: unii nu își iau bilete pentru terenurile principale și vin în număr mare pe cele secundare, unde jucam noi, juniorii. O astfel de atmosferă te încarcă pozitiv.

Cu ce jucători din prima sută ATP te-ai antrenat?

  • În general, m-am antrenat cu jucători din „partea sârbă”, asta și pentru că am acele experiențe de la Academia Tipsarevic. M-am pregătit cu Krajinovic, cu Djere, apoi la Roland Garros cu Berankis, la Australian Open cu Dzumhur. Când eram în Belgrad, la academia lui Janko Tipsarevic, am jucat cu Vasek Pospisil, chiar și cu Tipsarevic. Acum un an, el se pregătea să meargă la Australian Open și se antrena foarte intens. Vine des la teren și când nu se antrenează pentru turnee: ne dă sfaturi, supraveghează pregătirea, se asigură că avem tot ce ne trebuie. Sunt condiții foarte bune în capitala Serbiei, cu cinci terenuri de zgură și trei de hard acoperite, cu mulți jucători de top ce se pregătesc acolo.

Una dintre marile probleme, aici, la Timișoara, o reprezintă faptul că nu ai sparring partner.

  • Da, tocmai de aceea voi încerca să mă pregătesc aici doar în perioadele ceva mai lejere, iar înaintea turneelor să merg în Belgrad, ca să am antrenamente și jocuri tari, jocuri pe puncte.

Te așteaptă un an 2020 dificil, inclusiv cu Bacalaureatul.

  • În prima parte a anului, voi juca probabil un turneu pe lună, ca să am timp și de școală. Voi da examenul în mai, împreună cu olimpicii și apoi voi juca la mai multe întreceri. Familia este principalul meu suport financiar și trebuie să vedem cum stabilim programul.

Care sunt obiectivele tale pentru 2020 și viitor?

  • Aș vrea să ajung între primii 400 de jucători, după care – în trei-patru ani – să țintesc Top 100 ATP. Pentru asta, trebuie să particip la cât mai multe turnee și să mă pregătesc din greu!

 

Când jucăm?

Share This