Din tricoul de jucător, direct în galeria legendelor: MULȚUMIM, Vasile Rus!

ianuarie 15, 2020

[et_pb_section admin_label=”Section” global_module=”281″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Cantonamente lungi și solicitante, încleștări cum nu sunt în niciun alt sport, savoarea trofeelor și tristețea insucceselor, spiritul de echipă și bucuria de a reprezenta cea mai mare a forță a rugby-ului românesc, în acest deceniu. De acum, sunt amintiri pentru Vasile Rus, omul care a fost părțaș la toate reușitele echipei, din 2011, de la prima Cupă a României.

Retragere Vasile Rus
Foto: Facebook Timișoara Saracens Rugby Club

Vasile Rus a decis să pună capăt unei cariere ce cuprinde zece trofee alături de RCM Timișoara Saracens, dar și 14 prezențe la echipa națională. Totul a început în decembrie 2011, când bănățenii câștigau Cupa României, trofeu pe care l-au mai ridicat deasupra capului în 2014, 2015, 2016. Flankerul care a fost în multe rânduri căpitan de echipă a pus umărul și la titlurile de campioană a României din 2012, 2013, 2015, 2017 și 2018, dar și la cucerirea Cupei Regelui, în 2015, când Timișoara făcea tripla.

„Este greu să îmi gasesc cuvintele în aceste momente. Am stat zece ani aici, dar parca ieri am venit. Timpul a trecut repede, dar din fericire am reușit multe lucruri bune, am câștigat trofee, ne-am facut remarcați. Zece ani frumoși si zece trofee deosebite. Le mulțumesc tuturor pentru aceste momente. Lui Dan Dinu, cu care a început această poveste, lui Dușan Filipas, lui Sorin Doda, celor care sunt în club acum, coechipierilor, suporterilor. Nu voi uita niciodata aceasta perioadă”

Vasile Rus

Născut la 21 octombrie 1983, la Feldru (județul Bistrița-Năsăud) a venit la Timișoara de la echipa din Arad, ce fusese și ea finanțată de dan Dinu. La vremea acelui transfer (2010) el apucase să debuteze la echipa națională – 4 noiembrie 2007, într-un 12-22 cu Rusia, la București – și a sosit în orașul de pe Bega cu foame de trofee. Acum, vitrina sa cu trofee este plină, iar de astăzi I se adaugă un tablou cu tricoul purtat de-a lungul timpului aici, la Timișoara cel cu numărul 7.

„Îmi amintesc cu drag prima Cupă a României, la Alba Iulia, cu Cosmin Cioriciu antrenor, într-o atmosferă deosebită. Era si ambitia noastra sa demonstram ca Timisoara va deveni o echipa cu greutate. Apoi primul campionat, pe Arcul de Triumf cu Chester Williams. Atmosfera era deosebita si aveam nevoie de acel titlu, dupa ce pierdusem doua finale cu Steaua. Dupa aceea au venit si altele, toate frumoase, toate deosebite, de care sunt mandru. Și să nu uitam anul 2015 cand am luat trei trofee”

Vasile Rus

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_signup admin_label=”Email Optin” provider=”mailchimp” mailchimp_list=”63d6d09cd4″ aweber_list=”none” title=”Abonează-te la newsletter” button_text=”Trimite” use_background_color=”on” background_color=”#1e73be” background_layout=”dark” text_orientation=”left” use_focus_border_color=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_signup][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 1″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/SCM-Timisoara-1573939066260011/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 2″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/rugbytimisoara/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 3″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/Clubul-de-Handbal-CSU-Politehnica-Timisoara-402796363219102/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”Cand jucam?” saved_tabs=”all”][event_blocks 117][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale