Liga Națională de handbal masculine se reia la mijlocul acestei săptămâni, cu meciurile etapei a XV-a, a doua din retur. SCM Politehnica Timișoara joacă joi, de la ora 18,00, pe terenul formației Minaur Baia Mare.

SCM Politehnica Proleter Zrenjanin 1

Secvență din partida amicală SCM Politehnica Timișoara – Proleter Zrenjanin 35-26

Maramureșenii se găsesc pe locul al patrulea, cu 25 de puncte, iar formația noastră se află într-un grup de trei echipe cu câte 23 de puncte, pe locurile 5-7.

Lotul echipei noastre a suferit câteva modificări, după plecările lui Dragaș, Pribanic și Varo, și sosirile lui Cătălin Foderean (de la Universitatea Cluj) și Constantin-Valentin Enculescu (de la Centrul Olimpic de Excelență Sighișoara).

„Sunt foarte mulțumit de modul cum au jucat în această perioadă în care nu am avut foarte mulți interi. Le dăm încredere și lui Trif, care a revenit la antrenamente, și lui Fodorean, care s-a alăturat lotului în urmă cu doar câteva zile. Sperăm ca ei să ne ajute la această muncă dificilă. Mă bucur și pentru modul cum lucrează portarii Rusu și Tcaciuc, ultimul acumulând un pic de oboseală. Noul pivot Enculescu și cel mai tânăr jucător Grad sunt și ei printre băieții, care cred că au un mare noroc, că au venit să lucreze aici. Cu toate acestea, știm că la Baia Mare nu ne va fi ușor să ne prezentăm fără Cristi Fenici cu siguranță și posibil și fără Marius Sadoveac, ambii deveniți indisponibili la echipa națională”
Pero Milosevic, antrenor SCM Politehnica Timișoara

Tehnicianul originar din Muntenegru a vorbit și despre obiectivele echipei, din partea a doua a sezonului:

„Inevitabil, se schimbă și obiectivul din această primăvară, dar nu-i va fi ușor niciunei echipe să câștige cu Timișoara, mai ales cu Fenici și Sadoveac în teren. Obiectivul nostru e să jucăm cu cât mai mulți jucători locali; va fi foarte greu să mai intrăm în play-off, dar vom face tot ce ține de noi pentru a fi între primele opt echipe. Sunt bucuros, că acum am mai mult de lucru; înainte aveam jucători consacrați, acum trebuie să se vadă mai mult munca mea, pentru a introduce tineri în competiție. În privința Cupei României, la nivelul semifinalelor, depindem de soartă și de forma sportivă pe care o vom avea la momentul turneului. Dacă am fi rămas toți cei din startul sezonului, am fi putut zice că luăm Cupa; așa, însă, depindem și de noroc. Până la Cupă mai este, acum trebuie să ne concentrăm pe primele jocuri de campionat, la Minaur, acasă cu Turda și la Dinamo, fără Fenici și Sadoveac sută la sută”
Pero Milosevic, antrenor SCM Politehnica Timișoara

Alb-violeții se află într-o serie activă de șapte victorii, cinci în campionat, două în Cupa României. Cel mai recent succes s-a înregistrat la 15 decembrie, 24-21, cu Magnum Botoșani, în deplasare, în Cupă.

SCM și Minaur au remizat în turul campionatului, 26-26, la 5 septembrie 2019, la sala Constantin Jude.

Când jucăm?

Share This