Echipa noastră a făcut un joc foarte bun pe terenul campioanei naționale, Dinamo București, în etapa a XVII-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Alb-violeții au condus vreme de 45 din cele 60 de minute și au stricat procentajul 100% pe care reprezentanta României în Champions League îl avea în jocurile de acasă.

Dinamo Bucuresti SCM Politehnica Timisoara handbal februarie 2020

Dinamo Bucuresti – SCM Politehnica Timisoara 23-23 | Foto: Facebook Dinamo București Handbal Club

Primă repriză a fost foarte bună, pentru SCM Politehnica Timișoara, care s-a apărat excellent și a încasat doar opt goluri în prima repriză, în care portarul nostru, Babasafari, a și marcat din poartă în poartă. SCM Poli a întors „tabela” de la 3-2 la 3-7 și apoi a condus până în penultimul  minut.

A fost +4 pentru SCM Poli, la pauză (8-12), avans de care alb-violeții au ținut până spre final. Egalarea a venit la 23-23, cu 104 secunde înaintea ultimei sirene, interval în care niciuna dintre grupări nu a mai înscris. În secundele de final, căpitanul Cristian Fenici a trimis în bară, fază la care se putea dicta fault și implicit aruncare de la 7 metri, dar arbitrii au lăsat jocul să continue.

„Băieții au arătat o atitudine și o abordare bune. De asemenea, au excelat atât în jocul colectiv, cât și în cel individual. Punctul obținut este foarte important șți arată țării întregi adevărata valoare a echipei”

Vasile Rușeț, directorul SCM Timișoara

Marcatorii Politehnicii în acest meci au fost Fenici 5, Milosevic 5, Șomlea 5, Marjanovic 3, Baican 2, Cîmpan 2, Babasafari 1. La Dinamo, Asoltanei a marcat de 7 ori (6 goluri din aruncări de la 7 metri), iar Nantes Campos de 5 ori. Pentru Dinamo, portarul Saeid a apărat cinci aruncări de la 7 metri în repriza a doua.

Antrenorul Pero Milosevic a stat în spatele băncii tehnice, la remiza de azi cu Dinamo, din cauza faptului că a avut viza medicală depășită și nu a dorit să riște pierderea meciului.

„Pot spune că am fi meritat chiar victoria, pentru că tot timpul am fost în avantaj și am jucat bine. Defensiva noastră contra celor de la Dinamo a funcționat perfect și pentru al treilea an la rând plecăm neînvinși de pe terenul lor. Nu e ușor să joci cu doar trei oameni în prima linie a apărării, cum a fost cazul lui Fenici, Milosevic și Baican; am fi avut nevoie de mai mulți băieți, așa cum a fost anul trecut. Când însumăm toate aspectele, inclusiv ultima fază din care puteam să înscriem, cred că puteam să și câștigăm, așa cum am fi meritat să câștigăm și la Minaur ori cu Turda acasă. Îmi felicit jucătorii pentru lupta pe care au arătat-o! Am primit doar opt goluri în prima repriză contra unei echipe puternice de Liga Campionilor, iar asta spune multe. Avem un sistem fenomenal de apărare, dar din păcate nu-l putem folosi permanent pentru că nu avem jucători la schimb. Trebuie remarcat și atacul în meciul de azi, chiar dacă au fost unele minusuri în anumite momente”

Pero Milosevic, antrenorul SCM Politehnica Timișoara

Dinamo București avea până astăzi 13 victorii din 13 meciuri pe teren propriu, în sezonul 2019/2020: opt în Liga Zimbrilor și cinci în Liga Campionilor. Acest 23-23 reprezintă primul meci când roș-albii nu se impun în sala proprie.

Când jucăm?

Share This