Naționalele de rugby ale României – seniori și tineret – se găsesc în cantonament, în aceste zile. Aproape o echipă întreagă de SCM Timișoara Saracens se află la cele două loturi, implicate în pregătirea centralizată.

Marius Simionescu Timisoara Saracens

Jucătorul nostru Marius Simionescu (la balon) a înscris un eseu în partida cu Portugalia

Doisprezece jucători sunt la echipa seniori: Horațiu Pungea, Eugen Căpățână, Ionuț Mureșan, Marius Iftimiciuc, Valentin Popârlan, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Marius Simionescu, Cătălin Fercu, Vlăduț Popa, Moa Maliepo și Ionel Melinte. Tot la „lotul mare” se află tehnicianul echipei noastre, Sosene Anesi, în calitate de antrenor asistent al „stejarilor”.

Tricolorii s-au reunit pentru a pregăti al treilea joc din Rugby Europe Championship, primul pe care îl vor disputa pe teren propriu. „Stejarii” înfruntă Spania, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 15:00, în Botoșani. Staff-ul tehnic este condus de englezul Andrew Robinson, care a convocat 36 de jucători, 20 de înaintași și 16 jucători de treisferturi.

România a început Rugby Europe Championship, cu două eșecuri și va încerca reabilitarea în cele trei partide care urmează:

1 februarie Georgia – Romania 41-13, Tbilisi
8 februarie Portugalia – Romania 22-11, Caldas da Rainha
22 februarie Romania – Spania, Stadionul Municipal Botosani
7 martie Rusia – Romania, Krasnodar
14 martie Romania – Belgia, Stadionul Municipal Botosani

***

Mijocașul la deschidere Dănuț Jipa a fost chemat la lotul României U20, ce începe astăzi un stagiu de pregătire, la Snagov (16-23 februarie), după care se va deplasa în Franța, unde va disputa două partide de pregătire, unul pe 25 februarie, cu Massy si unul pe 28 februarie, cu Rouen Normandie.

Stejareii pregatesc participarea la Campionatul European U20 ce va avea loc in Portugalia, la Coimbra, intre 21-29 martie.

Când jucăm?

Share This