Naționala de rugby a România a obținut prima victorie în Rugby Europe Championship. „Stejarii” – cu cinci jucători de la SCM Timișoara Saracens în primul XV – au învins Spania, cu 24-7, la Botoșani, într-o partidă din etapa a III-a.

Ionel Melinte in tricoul nationalei 1

Ionel Melinte | foto: Facebook romanian rugby federation

Singurele eseuri ale românilor, în număr de două, au fost marcate de un jucător al clubului nostru, Ionel Melinte. „A fost un meci foarte disputat. Ne-am apărat foarte bine mai ales în repriza a doua. Au fost acele grămezi după care am reușit să nu primim eseu. Ne-am dăruit și rezultatul a venit în consecință”, a spus Melinte.

Folosit ca fundaș, tânărul nostru jucător a punctat în minutul 52, când România s-a desprins la 14-0, și în final de meci, când a adus ultimele cinci puncte ale României.

„Spania a crescut mult în joc, dar noi am fost treziți la realitate de înfrângerea cu Portugalia, am remediat lucrurile, am jucat solid și am bătut sâmbătă. Victoria cu Spania trebuie să aducă și alte succese, pentru că vrem să ne focusăm pe calificările la Cupa Mondială. Avem nevoie de victorie și în Rusia și cu Belgia”

Ionel Melinte

Tricolorii mai au de jucat în această perioadă de meciuri internaționale cu Rusia, la 7 martie, la Krasnodar, și cu Belgia, la 14 martie, în Botoșani.

În primele trei etape din Rugby Europe Championship, România a înscris în total patru eseuri, din care trei au fost izbutite de jucători de la SCM Timișoara Saracens: Ionel Melinte (două) și Marius Simionescu (unul).

Când jucăm?

Share This