Șase jucători de la Timișoara Saracens vor fi în primul XV al naționalei de rugby a României pentru meciul de mâine, cu Rusia, din Rugby Europe Championship. Partida face parte din etapa a IV-a și opune două echipe aflate la egalitate de puncte, patru.

Andrei Radoi in studioul TVR Timisoara

Andrei Rădoi în studioul TVR Timișoara

Eugen Căpățână, Horațiu Pungea, Valentin Popârlan, Moa Maliepo, Marius Simionescu și Ionel Melinte au fost anunțați în primul XV, iar pe banca de rezerve se vor afla alți doi jucători ai bănățenilor, Rupanu și Popa. Partida Rusia – România se joacă la Krasnodar, sâmbătă, 7 martie, de la ora 13.00.

În primele trei jocuri din Rugby Europe Championship, România a înscris patru eseuri. Trei dintre ele au fost „puse” de jucători ai echipei noastre: Ionel Melinte – două, Marius Simionescu – unul.

Afectat de unele probeleme medicale, un alt jucător de la SCM Timișoara Saracens, Andrei Rădoi, a rămas acasă și face pregătire ușoară alături de colegii de la echipa sa de club. Antrenamentele sunt coordonate de antrenorul secund Ulises gamboa, în condițiile în care „principalul” Sosene Anesi se află și el la echipa națională a României, în calitate de antrenor asistent.

Invitat la TVR Timișoara, Andrei Rădoi a vorbit despre această perioadă: „Facem o pregătire foarte serioasă aici la Timișoara. Este bine că antrenorul nostru se află la lotul national, de unde poate veni cu cele mai importante noutăți din domeniul rugby-ului. Perioada aceasta de acumulări nu este una ușoară și abia așteptăm meciurile. Vom începe cu o partidă grea, în deplasare, la Buzău și abia așteptăm jocul, ca să vedem la ce nivel suntem”.

Confruntarea SCM Gloria Buzău – Timișoara Saracens va avea loc la 4 aprilie și va conta pentru etapa a X-a a Superligii de rugby.

Când jucăm?

Share This