Cea mai importantă voce radio a sportului din Banat, Nicolae Secoșan, împlinește anul acesta 75 de ani. Se va întâmpla peste exact două luni, la 15 mai. Deși s-a pensionat în 2008 și mai are doar o rubrică săptămânală de analiză sportivă la Radio Timișoara, „Nicse”, cum îi spun apropiații, rămâne în memoria iubitorilor de sport cu comentariile sale de la ovalul mare al Timișoarei sau de pe continent, de la confruntări în care Poli a înfruntat Celtic Glasgow, Atletico Madrid sau Real Madrid.

Nicolae Secosan la emisiunea Divia Sport 30

Nicolae Secoșan, la emisiunea aniversara „Divizia Sport 30 ani” | foto: radiotimisoara.ro

Directorul Vasile Rușet a anunțat că Sport Club Municipal Timișoara a înaintat Consiliului Local propunerea ca Nicolae Secoșan să devină cetățean de onoare al municipiului. Anunțul a fost făcut săptămâna aceasta, în direct, în cadrul emisiunii aniversare Divizia Sport – 30 de ani. Redacția de sport de la Radio Timișoara, pe care Secoșan a coordonat-o de la înființare până în 2008, a sărbătorit miercuri trei decenii de existență. Momentul anunțului poate fi urmărit AICI, în format VIDEO.

„Probabil că foarte mulți dintre noi, timișorenii, nu îl recunoștem pe stradă sau pe o terasă, la o cafea, dar marea majoritate  îi recunoaște glasul când îl aude la radio, pentru că – sunt convins – cel puțin o dată în casa fiecăruia dintre noi a intrat glasul, transmisiunea domnului Secoșan. Este un titlu care se acordă pentru întreaga sa carieră, pentru că, printre altele, a dus numele și faima sportivă și, totodată, civică a orașului, prin intermediul undelor și prin prezența sa, atât în toată România, cât și pe mapamond. După această înregistrare oficială a propunerii SCM Timișoara vor urma demersurile pentru acordarea efectivă a titlului de Cetățean de Onoare”

Vasile Rușeț, director SCM Timișoara

 

 

Când jucăm?

Share This