Competițiile sunt oprite, iar sălile de sport închise. În plină pandemie de coronavirus, centrul atenției se mută către starea de sănătate a jucătorilor: toți componenții Baschet SCM Timișoara sunt în stare fizică bună și se antrenează în măsura posibilităților.

IMG (32 of 232)

Echipa noastră se află pe locul al șaselea în Liga Națională, competiție stopată în urmă cu zece zile

Antrenorul Dragan Petricevic, care de câteva zile este și managerul secției de baschet, monitorizează informațiile de la jucători.

„Cel mai important este că toți băieții sunt sănătoși. Staff-ul tehnic și staff-ul medical țin legătura permanent cu componenții lotului. Românii și jucătorii care locuiesc în Serbia – Komatina, Pesakovic, Mirkovic – au ajuns la casele lor. Sârbii se află în autoizolare la domiciliu, care este urmărită foarte atent de autoritățile din țara vecină. Au rămas la Timișoara americanii Sherwood Brown și Troy Franklin, dar și belgianul Amaury Gorgemans. Amaury a încercat să plece în Statele Unite, împreună cu soția și cu băiatul lor în vârstă de aproape trei luni, dar acest lucru este foarte greu de realizat și riscant”

Dragan Petricevic

Competițiile baschetbalistice din România au fost suspendate până la finalul stării de urgență, adică până la 16 aprilie, dar termenul ar putea fi prelungit. „Va fi foarte greu să vorbim despre încheierea campionatului, dacă perioada stării de urgență se va prelungi. Acum, însă, este esențial să ne îngrijim fiecare de propria stare de sănătate și de a celor din jurul nostru, să respectăm recomandările autorităților și mai puțin să ne gândim dacă putem termina acest sezon al Ligii Naționale”, a mai spus Dragan Petricevic.

Când jucăm?

Share This