Oficialii din handbalul românesc au primit ieri, pe WhatsApp, propunerile Federației pentru continuarea sezonului 2019/2020. Echipa noastră ar fi în grupul celor patru care intră primele în competiție, duminică, 31 mai, când ar urmă să joace partida restantă din etapa a XXIII-a.

SCM POlitehnica saluta

Alb-violeții ar juca pe teren propriu, cu HC Buzău, la aceeași dată urmând să aibă loc partida Potaissa Turda – Dinamo București, o restanță din runda a zecea.

În perioada 9-11 iunie, toate echipele ar urma să se reunească într-o localitate unde să se joace ultimele trei etape, sub formă de turneu. Violeții întâlnesc în rundele cu numerele 24, 25 și 26 următoarele formații: Dunărea Călărași, CSM Reșița și CSM Bacău.

Ultima competiție ar fi Final Four-ul Cupa României, reprogramat de federali în zilele de 24 și 25 iunie, la Constanța. SCMT joacă în semifinale cu gazda HC Dobrogea Sud.

Managerul secției de handbal de la SCM Timișoara a oferit punctul său de vedere cu privire la aceste propuneri:

„Din punct de vedere sportiv, după pauza dintre campionate, care ține o lună, este nevoie de șase săptămâni de antrenamente și jocuri amicale. Acum, avem o pauză de două luni, cu unii dintre noi stând în apartamente, că nu toți au case, și ar trebui ca în zece zile să jucăm primul meci oficial și apoi după alte zece zile avem un turneu de trei zile, cu trei meciuri și cu o încărcătură specială de puncte. Nu știu cât de viabil este programul și nu știm ce va fi în 15 mai, când s-ar putea ridica restricțiile”

Dan Dumitru

Oficialul clubului nostru amintește că 18 campionate importante s-au închis, printre care și puternicele întreceri din Franța și Ungaria.

„Totuși, am pleca la drum cu 20 de oameni, implicați în 20 de familii, fără a ști în ce condiții ne putem deplasa și la ce să ne așteptăm. Dacă un jucător se îmbolnăvește de coronavirus, intră toată echipa în carantină, ce se întâmplă? Din punctul meu de vedere, e foarte greu să începem să jucăm. Poate nu ar fi rău să ne uităm la ceea ce a făcut Franța, care are cel mai puternic campionat de pe continent”

Dan Dumitru

Toate propunerile vor fi analizate și votate în Consiliul de Administrație din 22 aprilie, ce se va organiza în sistem videoconferință.

Când jucăm?

Share This