Tinerii handbaliști crescuți în pepiniera clubului nostru au acum șansă dublă de a face pasul la seniorat. Pe lângă faptul că unii au fost deja promovați la echipa de seniori din Liga Națională, o altă parte ajunge la formația secundă ce va evolua în Divizia A.

„Ca noutate, din acest an, fiecare echipă din Liga Națională este obligată să prezinte o formație în liga a doua. Acolo vom avea doar jucători tineri, până în 22 de ani și, fiind pe același CIS (Certificat de Identitate Sportivă), oricând se poate face pasul de la a doua la prima echipă, la fel cum și de la prima formație, cine nu se integrează, nu se pregătește, nu face față la prima divizie, poate să coboare la liga secundă”

Ovidiu Durnea, manager

Sarandan Durnea Horvath

Managerul Ovidiu Durnea, încadrat de antrenorul secund Sorin Sărăndan și de antrenorul principal Horvath Atilla | foto: Alex Szabo

Cei șapte care au făcut pasul spre prima echipă sunt: Claudiu Pal (portar), Darius Bran (centru), Vlad Chira (extremă dreaptă), Alexandru Moldovan (extremă stângă), Antonio Bordeanu, Robert Cîtu (interi dreapta), Ianus Dumitrescu (inter stânga).

Pe lângă ei, au revenit la SCM Poli doi tineri jucători, Răzvan Trif și Raul Bote, astfel că lotul este o îmbinare între tinerețe și experiența unor handbaliști maturi, unii crescuți de asemenea la Timișoara, precum Cristian Fenici și Marius Sadoveac.

„Mă bucură foarte mult faptul că am revenit acasă, eu fiind crescut la LPS Banatul Timișoara. Sper să ajut echipa și să joc cât mai mult. Suntem destul de mulți tineri și cu ajutorul celor cu experiență, sper să ne adaptăm cât mai repede și să prindem cât mai multe minute”

Răzvan Trif

Cu începere din sezonul 2021/2022, toate echipele din Liga Națională trebuie să alinieze o formație secundă în Divizia A, formații fără drept de promovare.

Când jucăm?

Share This