Echipa antrenată de Dragan Petricevic și Cristian Bota s-a reunit astăzi pentru a pregăti sezonul 2021/2022. 13 jucători, dintre care patru nou-veniți s-au antrenat la sala Constantin Jude.

Baschet SCM Timisoara primul antrenament

Primul antrenament a avut loc la sala Constantin Jude / foto: Facebook Leii din Banat – Baschet SCM Timișoara

Alb-violeții se pregătesc la Timișoara până joi (26 august), când vor pleca într-un cantonament în Poiana Brașov. Costurile stagiului de pregătire vor fi acoperite în totalitate de unul dintre noii parteneri ai echipei de baschet, firma Ohma.

„Încerc să schimb imaginea echipei, să ținem fanii mai aproape de echipă. Sper că vom avea suporteri în tribună. În plan sportiv, îmi doresc ca echipa să evolueze foarte bine și să ne atingem obiectivul, acela de a intra în play-off. Sper totodată să avem o atmosferă bună în cadrul echipei. Echipa va pleca în cantonament la Poiana Brașov în 26 august, de unde va reveni pe 2 septembrie. Avem programat primul turneu amical la Sibiu în 5 și 6 septembrie, iar următorul va fi la Pitești în perioada 9-11 septembrie. Cupa Timișoara NetBet, cu un nou partener, NetBet, o vom organiza între 16 și 18 septembrie”

Sergiu Pașca, manager Baschet SCM Timișoara

Pentru baschetul din Timișoara va fi al 35-lea sezon consecutiv în divizia de elită, iar campionatul ce vine se anunță drept unul foarte puternic.

„Ca orice nou început, și acesta are o greutate specială, deoarece lotul este schimbat, cu un număr mai mic de jucători înlocuiți decât până acum, lucru pe care ni l-am propus în urmă cu doi ani. Schimbăm din ce în ce mai puțini jucători de la un sezon la altul, ceea ce înseamnă că omogenitatea ar trebui să fie un punct forte al echipei noastre. Bineînțeles, trebuie să adaptăm patru baschetbaliști noi la ceea ce vrem să jucăm. Trebuie să înțelegem foarte clar că suntem o echipă cu un buget mediu spre mic comparativ cu alte formații. Din informațiile mele, sezonul va fi mult mai puternic, deoarece cel puțin patru echipe aflate sub noi din punct de vedere al bugetului acum sunt poate chiar peste noi. Echipele cu un buget ca al nostru pot obține rezultate bune doar dacă în cadrul lotului de jucători există o chimie foarte bună. Noi ne putem baza pe un jucător super-valoros de 10.000-15.000 de dolari pe lună care poate face diferența, ci putem să ne gândim doar la continuarea modului de joc de până acum. Indiferent de bugetul adversarelor, va trebui să jucăm total deschis, cu maximă încredere că putem învinge, asta le-am transmis jucătorilor la prima întâlnire”

Dragan Petricevic, antrenorul Baschet SCM Timișoara

Programul noului sezon – Cupa României, competiția care va deschide noul sezon, la final de septembrie, și Liga Națională – va fi stabilit miercuri, la Federația Română de Baschet.

Când jucăm?

Share This