Ultima etapă din sezonul regular al Superligii de rugby a adus prima înfrângere pe teren propriu, în acest campionat, pentru echipa noastră. SCM Timișoara a fost învinsă cu 28-7 (19-0) de Dinamo București, echipă care ne-a depășit în clasament.

SCM Rugby - Dinamo

Echipa noastră a înscris un singur eseu

Bucureștenii s-au distanțat repede, prin două eseuri transformate, reușite din prima jumătate a reprizei I. Ei s-au dus la 22-0, în mitanul secund, iar eseul lui Sabău a venit prea târziu pentru a mai relansa meciul.

Marcatori: Sabău – eseu, minutul 71, transformat de Jipa, pentru Timișoara, respectiv, Schwartz (15), Bonaparte (17), Puescu (40) – eseuri, Baron o transformare și două lovituri de pedepasă si Jondre Williams, o transformare si o lovitura de pedeapsă.

„Ar fi multe de spus, dar cred că pot exprima totul astfel: este o lecție din toate punctele puncte de vedere pentru noi. În următoarele două săptămâni vom avea două meciuri care vor arăta dacă am luat ceea ce trebuia din această lecție. Suntem într-o situație dificilă din punct de vedere al lotului, după evenimentele de astăzi, însă eu sunt convins că vom găsi soluții împreună și vom depăși acest moment. Am folosit șapte jucători U23: încercăm în măsura în care putem să avem rezultate, să creștem jucători, să avem rugbiști români în teren, pe care însă îi găsim foarte greu. Eu aștept ziua de luni, să luăm pas cu pas lucrurile, căci ne așteaptă cele mai importante două săptămâni. Sunt aceiași jucători care acum o lună v-au făcut fericiți și au capacitatea să o facă și peste două săptămâni

Valentin Calafeteanu, antrenor SCM Timișoara

Dinamo termină astfel sezonul regulat pe locul III (cu 30 de puncte), urmând să întâlnească în barajul pentru calificarea în semifinale pe ACS Tomitanii, ocupanta locului 6, iar gruparea noastră, clasată pe locul al patrulea (28 de puncte), va întâlni Universitatea Cluj, locul 5, la stadionul Gheorghe Rășcanu.

Cele două meciuri vor avea loc în weekendul viitor. Steaua și CSM Știința Baia Mare, ocupantele primelor două locuri în clasament, s-au calificat direct în semifinale.

Când jucăm?

Share This