Echipa noastră de rugby s-a calificat în semifinalele Superligii, după un succes pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Barajul jucat astăzi la Timișoara s-a încheiat cu scorul de 66-0 (38-0) pentru alb-violeți.

SCM Timisoara Universitatea Cluj rugby

Căpitanul Valentin popârlan câștigă o tușă pentru echipa noastră

SCMT s-a desprins cu rapiditate prin două eseuri (Saukuru și Rupanu), tranformate de Jipa. Între ele, clujenii au irosit o lovitură de pedeapsă, prin Melniciuc, singura lor șansă de a pune puncte pe tabelă. Altinok, din nou Rupanu, Jgerenaia și Rădoi au mai culacat balonul în prima jumătate, încheiată cu șase eseuri timișorene.

Alte patru – Jgerenaia, Jipa, Saukuru și Rupanu – au venit în partea a doua. Cu cele opt transformări (7 – Jipa, una – Vlaicu) s-a conturat diferența finală de 66 de puncte.

„Mă bucur că am trecut peste episodul de săptămâna trecută. Era important cum accedem în semifinale și le-am transmis asta pe tot parcursul săptămânii. Zic eu că echipa a arătat bine în multe momente, dar mai sunt lucruri de pus la punct. Vom avea o săptămână viitoare foarte scurtă: ne vom antrena doar marți și miercuri, iar joi vom pleca la București, unde ne va aștepta o partidă pe viață și pe moarte”

Valentin Calafeteanu, antrenor principal

Tevita Manumua a revenit în echipă după suspendare, iar Sean Morrell a fost înlocuit la mijlocul primei reprize. „A acuzat unele probleme de ieri și am stabilit încă dinaintea startului că va juca 20 de minute și apoi îl vom înlocui”, a explicat Calafeteanu.

Semifinala în manșă unică Steaua – SCM Timișoara se joacă sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 12,00, în Ghencea.

Când jucăm?

Share This