Petricevic, al zecelea sezon la Timișoara: „Dacă noi marcam ultima aruncare, puteau ei să aibă toți zmeii din Casa de Papel”

octombrie 7, 2021

[et_pb_section admin_label=”Section” global_module=”281″ fullwidth=”on” specialty=”off” transparent_background=”off” allow_player_pause=”off” inner_shadow=”off” parallax=”off” parallax_method=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on” make_equal=”off” use_custom_gutter=”off”][/et_pb_section][et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

De un meci foarte intens și foarte interesant au avut parte spectatorii de la sala Constantin Jude, în prima apariție a „Leilor din Banat” în Liga Națională, sezonul 2021-2022. Baschetbaliștii noștri au cedat cu 74-73 în fața bronzului din sezonul trecut, FC Argeș, după un meci cu multe răsturnări de situație.

131120274_3622026071216987_8554678284419049351_n
Dragan Petricevic

Violeții noștri au luat un start foarte bun – 17-3, minutul 6 – dar de la 20-7, piteștenii au realizat un run de 10-0 în mai puțin de un minut, echilibrând partida. Spre finalul sfertului al treilea, violeții din Pitești au condus cu 12 puncte (62-50), pentru ca SCM Timișoara să revină pe final, să aibă ultimul atac și ultima aruncare, însă mingea nu a trecut prin inel.

Rugat să vorbească despre talia și gabaritul superioare ale vizitatorilor, antrenorul nostru Dragan Petricevic a comentat partida în stilul său savuros:

„Talia și gabaritul au însemnat foarte mult, dar dacă noi marcam ultima aruncare, atunci nu ar mai fi contat nimic. Puteau ei să aibă toți zmeii din Casa de Papel, puteau fi cinci Tokyo acolo și nu mai aveau ce face dacă noi am fi înscris. Asta e important, că am avut șansa victoriei. Poate că o să vă enervez, însă voi repeta mereu că nu vreau să fiu negativist, vreau să fiu pozitiv și cred că au existat și multe lucruri pozitive”

Dragan Petricevic

Meciul a fost descris și de Ivan Lilov, jucătorul nostru cu cel mai mare coeficient de eficacitate (25), din 19 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări:

„Am avut ultimul atac și șansa victoriei. Am ratat, dar nu asta a fost problema, ci agresivitatea și numărul mare de recuperări, inclusiv ofensive, izbutite de adversarii noștri. Aici a fost cheia. În plus, am început bine, am condus cu 14 puncte, dar am pierdut prea repede avantajul din primul sfert, într-un minut-două. După aceea, situația a devenit critică, s-a mers umăr la umăr, iar ei au câștigat cu mai multă dorință și reușite la recuperările ofensive”

Ivan Lilov

Dragan Petricevic se află la al zecelea sezon la cârma Timișoarei. A venit aici în 2007 și a construit echipa frumoasă ce a cucerit Cupa României în 2010 și a jucat alte câteva finale de Cupă și de campionat. A plecat în 2011, dar a revenit în 2013 și a mai câștigat o Cupă a României, în 2015.

Al treilea mandat a început în 2019 și va continua… duminică, atunci când SCM Timișoara joacă pe terenul lui Dinamo București, de la ora 17,15, în etapa a III-a din Liga Națională de baschet masculin.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_signup admin_label=”Email Optin” provider=”mailchimp” mailchimp_list=”63d6d09cd4″ aweber_list=”none” title=”Abonează-te la newsletter” button_text=”Trimite” use_background_color=”on” background_color=”#1e73be” background_layout=”dark” text_orientation=”left” use_focus_border_color=”off” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” custom_button=”off” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”on” button_letter_spacing_hover=”0″ saved_tabs=”all”] [/et_pb_signup][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 1″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/SCM-Timisoara-1573939066260011/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 2″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/rugbytimisoara/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”facebook plugin 3″ saved_tabs=”all”]<div class=”fb-page” data-href=”https://www.facebook.com/Clubul-de-Handbal-CSU-Politehnica-Timisoara-402796363219102/” data-small-header=”true” data-adapt-container-width=”true” data-hide-cover=”false” data-show-facepile=”true”></div>[/et_pb_code][et_pb_code admin_label=”Cand jucam?” saved_tabs=”all”][event_blocks 117][/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

SCM Timișoara

Sport Club Municipal Timișoara funcționează pe durată nedeterminată, în structura polisportivă, având următoarele secții sportive: baschet, handbal, rugby, sportul pentru toți. Clubul este susținut de Primăria Timișoara și Consiliul Local Timișoara.

Pagini principale