Clubul nostru a redactat un memoriu la adresa brigăzii de arbitri care a condus partida Steaua București – SCM Timișoara, de sâmbătă, 9 octombrie, semifinală a Superligii de rugby.

Steaua Bucuresti SCM Timisoara si arbitrul Alexandru Ionescu9 oct

Alexandru Ionescu a arbitrat partida din Ghencea | © Răzvan Păsărică/Sport Pictures via Rugby România

Documentul a fost înaintat Comisiei Centrale de Arbitri și vizează deciziile care, în opinia noastră, au influențat rezultatul final. Oficialii partidei au fost Alexandru Ionescu, Cristian Șerban, Virgil Ioniță (arbitri), Răzvan Anorocioaiei (nr. 4), Cristian Răduță (TMO), Mihai Irimia (CCOB).

„Am făcut acest demers pentru jucători, în primul rând, deoarece au luptat exemplar și nu meritau să piardă. Apoi, trebuie spuse aceste lucruri, căci nu este prima oară când se petrec. Anul trecut, după finala Superligii, cu Știința Baia Mare, am depus memoriu, ni s-a dat dreptate și, în consecință, arbitrul Vlad Iordăchescu nu a mai fost delegat la meciurile noastre. Atunci, am preferat să păstrăm discreția, dar acum vedem că evenimentele de acest fel se repetă și zădărnicesc munca depusă de băieți vreme de un sezon întreg”

Valentin Calafeteanu, antrenor principal

Vă amintim, în 2020, CSM Știința Baia Mare învingea SCM Timișoara, cu 23-17, în urma unor decizii controversate ale arbitrilor.

În urma rezultatului de sâmbătă, echipa noastră ar urma să joace doar finala mică a actualei ediții a campionatului (cu Dinamo București), programată sâmbătă, 16 octombrie, la ora 12,00, la stadionul Arcul de Triumf.

Când jucăm?

Share This