Echipa noastră are o săptămână fără antrenamente, după finalul Superligii, dar șase dintre jucătorii noștri se pregătesc să meargă la echipele naționale. După ce Vlad Neculau și Gabriel Rupanu au fost chemați la reprezentativa de seniori, alți patru rugbiști de la SCM Timișoara au primit scrisori de convocare la reprezentativa U20.

Convocari U20 rugbyNaționala de U20 a României va participa între 6-14 noiembrie la Campionatul Europen U20 de la Coimbra, din Portugalia, prima astfel de competiție care se organizează după doi ani la această categorie de vârstă, anul trecut turneul fiind anulat. Staff-ul tehnic al României U20 format din Marius Tincu și Răzvan Popovici au selecționat un număr de 36 de jucători, care evoluează la echipe din SuperLiga, Divizia Națională de Seniori și campionatele din Franța, Elite Espoirs și Italia.

Stejăreii se vor reuni miercuri, 27 octombrie, într-un stagiu de pregătire la CSN Snagov, din cei 36 de sportivi convocați staff-ul urmând să aleagă 26 care vor reprezenta România la competiția din Portugalia. Printre cei 36 se află David Trăușan, Kemal Altinok, Alin Conache și Corrado Ștețco, jucători ce au primit tot mai multă încredere, în acest sezon, din partea staff-ului tehnic al SCM Timișoara.

„Avem un lot foarte bun cu jucători pe care i-am urmărit, i-am văzut jucând și dacă nu vom avea probleme pe parcurs cu accidentări sau legate de situatia sanitară actuală și vom reuși să ajungem cu ei la Campionatul European, vom avea o mare șansă să facem o surpriză frumoasă. Din păcate, vom avea puțin timp să ne pregătim împreună, ceea ce e un mare minus pentru noi, însă toți având meciuri jucate în acest sezon la seniori, experiența pe care o au sper să ne ajute să legăm repede echipa. Așa cum spuneam ne dorim trei victorii din trei la Campionatul European, este șansa noastră și vom juca pentru ea”

Marius Tincu via rugbyromania.ro

La Campionatul European U20 de la Coimbra alături de România vor participa Spania, Germania, Țările de Jos, Belgia, Rusia, Portugalia și Cehia.

Sferturi de finală, 7 noiembrie:
România – Rusia
Spania – Germania
Țările de Jos – Belgia
Portugalia Cehia

Semifinalele și meciurile de clasament vor avea loc pe 10 noiembrie, iar finalele pe 13 noiembrie.

Când jucăm?

Share This