Naționala U20 de rugby a României participă de mâine (duminică, 7 noiembrie) până la 14 noiembrie la Campionatul Europen de la Coimbra, din Portugalia, prima competiție la această categorie de vârstă organizată după doi ani. În lotul de 26 de jucători (14 înaintași și 12 jucători de treisferturi), au fost reținuți toți cei patru jucători de la SCM Timișoara selecționați de la început, în lotul lărgit, Kemal Altinok, David Trăușan, Alin Conache și Corrado Ștețco.

Kemal Altinok Romania U20

Kemal Altinok, în tricoul Romania U20 | foto: rugbyromania.ro

Mai mult, căpitanul echipei va fi „leul bănățean” Kemal Altinok, iar vice-căpitan, Sergiu Puescu. Kemal, care evoluează pe postul de flanker (190 cm și 93 kg) a împlinit 20 de ani luna trecută. El a fost și căpitanul echipei de U18 7s care a participat în 2019 la Campionatul European de la Gdansk.

A început să practice rugby la vârsta de 10 ani, la CSS 3 Steaua Bucuresti, sub îndrumarea regretatului antrenor Corneliu Octavian, după care s-a transferat la CT Dinicu Golescu, iar din vara anului trecut evoluează la Timișoara.

„Am făcut o selecție, au rămas 26 de jucători care, cred eu, că vor face un rezultat bun. Nu am avut foarte mult timp de pregătire împreună, de aceea în aceste câteva zile am încercat să ne cunoaștem cât mai bine și să ne construim jocul nostru românesc, grămadă puternică, apărare bună, să fim disciplinați și să ne bucurăm de rugby, de faptul că este o oportunitate pentru toți să fim acolo. Am discutat cu fiecare jucător în parte, am vrut să vedem ce obiective au pe termen scurt și lung, să vedem dacă coincid cu alea noastre, ale staff-ului tehic. M-am bucurat să aflu că în lotul de 26 final, majoritatea vor sa meargă la Cupa Mondială din 2023, este o generație bună, cu potențial, mulți joacă în SuperLiga și DNS, iar cinci joacă în străinătate unde sunt titulari la echipele lor. Toți sunt dornici să devină profesioniști, să facă performanță și sper, ca prin evoluțiile pe care le vor avea la Campionatul European, să poată face pasul la naționala de seniori”

Marius Tincu, antrenor coordonator România U20 via rugbyromania.ro

La Campionatul European U20 de la Coimbra, alături de România vor participa Spania, Germania, Țările de Jos, Belgia, Rusia, Portugalia și Cehia. Stejarii mici joacă astăzi, la ora 19,00. Iată programul complet al sferturilor de finală, programate astăzi:

România – Rusia

Spania – Germania

Țările de Jos – Belgia

Portugalia – Cehia

„În ceea ce privește participarea la Campionatul European obiectivul este primul loc, iar acești băieți au potențialul de a obține acest lucru. Este foarte important să câștigăm în primul meci cu Rusia, este și o revanșă de luat pentru că ne-au învins în urmă cu doi ani, la U18, tot cu această generație, după care în meciurile pentru 1-4, totul este posibil”

Marius Tincu, antrenor coordonator România U20

Semifinalele și meciurile de clasament vor avea loc pe 10 noiembrie, iar finalele pe 13 noiembrie. Meciurile sunt transmise în direct pe Rugby Europe Tv, platforma RugbyEurope.eu.

Când jucăm?

Share This