Echipa de baschet juniori U18 a clubului nostru a încheiat prima fază a campionatului cu cele trei meciuri ale turneului de la Arad. În acest al doilea turneu al grupei F, alb-violeții au învins Valbon Arad, cu 81-51, și CSM Reșița, 54-26, și au cedat cu LPS Bihorul Oradea, 71-43.

SCM Timisoara baschet U18

SCM Timișoara U18

În clasament, Bihorul a ocupat primul loc, cu maximum de puncte, 12, urmat de SCM Timișoara, 10 puncte (patru victorii și două înfrângeri), Arad 8 puncte și Reșița, 6.

„Cu Valbon și cu Reșița, am putut folosi toți jucătorii, iar cu Oradea am făcut un meci foarte bun în primul turneu, chiar dacă am pierdut, și unul foarte slab acum, la Arad, poate cel mai slab din ultimii doi ani. Reșița este la primul sezon în Campionatul Național și mă bucur mult că a reapărut acest centru de baschet din Banat. În schimb, jucătorii de la Bihorul sunt foarte experimentați, cu meciuri și la nivel de seniori, în Liga I la CSM 2 Oradea, și în competițiile internaționale de juniori. În primul joc, am făcut față foarte bine, am avut reacție, dar acum bihorenii parcă au venit puși în gardă și ne-au depășit fără probleme. Chiar dacă jucăm în campionatul U18, lotul nostru cuprinde mulți jucători în vârstă de 16 și chiar de 15 ani, dar le-am spus că asta nu trebuie să conteze. Când intră în joc, nu le cere nimeni ID-ul, ca să le vadă vârstă, tot ce-i important în teren este să joace un baschet bun”

Radenko Toroman, antrenor SCM Timișoara U18

În faza a doua a campionatului, „leișorii” au fost repartizați în grupa 2, alături de ACS U-BT Cluj-Napoca (câștigătoarea grupei D), CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, CSȘ Alexandria

Turneele din faza a doua vor avea loc în 27-28 noiembrie și 18-19 decembrie, în localități stabilite ce vor fi stabilite de Federația Română de Baschet în perioada următoare.

Când jucăm?

Share This