Cinci dintre rugbiștii noștri vor fi implicați în meciurile pe care naționala de seniori și cea U20 le susțin astăzi. Este vorba despre mijlocașul la grămadă Gabriel Rupanu, care va evolua pentru stejari, și de patru jucători prezenți sub tricolor la Campionatul European U20.

Gabriel Rupanu la nationala

Gabriel Rupanu (cu balonul în mână) | foto: Rugby România

Rupanu a fost anunțat în XV-le de start al naționalei mari pentru meciul cu Țările de Jos (stadionul Arcul de Triumf, astăzi, ora 17,30), ultimul al ediției 2021 al din Rugby Europe Championship. „Rupi” făcuse parte din formula de start și acum o săptămână la testul cu Uruguay, jucat la Verona și câștigat de echipa noastră cu 29-14.

România U20 va întâlni Belgia, pentru locul al cincilea la Campionatul European U20 de la Coimbra. Alin Conache, Kemal Altinok (căpitan al naționalei), David Trăușan și Corrado Ștețco se află cu lotul în Portugalia și au fost implicați în primele două partide, o înfrângere după prelungiri (26-29), cu Rusia, în sferturi, și o victorie (41-20, cu Cehia, în grupa 5-8).

Conache este principalul marcator al stejăreilor, cu 28 de puncte, realizate din lovituri de pedeapsă, transformări și un dropgol, iar Altinok a pus două eseuri.

Partida România U20 – Belgia U20 se joacă astăzi, de la ora 16.00 și poate fi urmărită în direct pe Rugby Europe TV de pe platforma rugbyeurope.eu, după crearea unui cont de acces. Meciul seniorilor, România – Țările de Jos, va fi transmis de TVR 1.

Când jucăm?

Share This