Etapa a 10-a din Liga Zimbrilor a adus a doua victorie stagională pentru handbaliștii noștri, care s-au impus cu 37-32 (18-15) în disputa cu CSM Bacău. Moldovenii au ținut pasul în prima repriză, dar violeții s-au desprins în partea secundă și au învins o contracandidată la evitarea locurilor periculoase.

Sadoveac vs Vaslui

Marius Sadoveac | foto: arhivă SCMT

Bacăul a început mai bine, a condus cu 3-1, după care gazdele au înscris de trei ori consecutiv. Echilibrul s-a mai rupt o dată în favoarea moldovenilor, care s-au dus la plus trei (6-9 pe tabelă), dar până la pauza mare gazdele, cu un Marius Sadoveac impresionant au urcat la trei goluri avantaj, 18-15.

Extrema Flavius Cîmpan s-a accidentat la gleznă în prima jumătate a meciului, dar a fost bine suplinit de foarte tânărul Robert Cîtu, care a și înscris de patru ori.

În repriza a doua, SCM Poli s-a distanțat repede la 20-15, iar singurul moment ceva mai puțin plăcut pentru bănățeni a fost când CSM Bacău a revenit la 23-21 și a avut atacul, unul irosit. Spre final, Timișoara și-a procurat șase goluri avans, pentru ca diferența finală să se stabilizeze la cinci puncte.

Recordurile partidei au fost: cele mai multe goluri marcate de SCM Poli – 37 și cele mai multe goluri înscrise de Marius Sadoveac într-un singur meci, 18. Recordul său anterior era de 17 goluri, stabilit tot în tricoul Timișoarei, în urmă cu mai mult de un deceniu, într-o înfruntare împotriva Ploieștiului.

Marcatori SCM Poli: Sadoveac – 18, Csog – 5, Cîtu – 4, Cîmpan – 3, Ignat – 3, Neamțu – 1, Trif – 1, Fenici – 1, Cristescu – 1.

Când jucăm?

Share This