Patru rugbiști a avut clubul nostru la reprezentativa U20 a României, participantă la Campionatul European: Alin Conache, Kemal Altinok (căpitanul naționalei), David Trăușan și Corrado Ștețco. Unul dintre ei, Alin Conache, a fost ales în echipa ideală a întrecerii continentale.

Alin Conache bilant la Euro (2)

Alin Conache s-a transferat în vara acestui an la SCM Timișoara, unde joacă și fratele său mai mare, Gabriel

România s-a clasat pe locul al cincilea, după ce în sferturi a pierdut meciul cu Rusia, unul încheiat după prelungiri, dar apoi a învins Cehia și Belgia. Conache a avut o medie de peste 15 puncte în aceste partide, fiind cel mai prolific marcator de la Euro U20, cu 47 de puncte.

Rugby Europe a publicat pe site-ul său XV-le ideal al competiției, iar pe postul de mijlocaș la grămadă, a fost preferat jucătorul SCM Timișoara, Alin Conache.

„A fost cel care a legat planul de joc al României, fiind ales în această postură și datorită felului inteligent în care a gestionat jocul din jurul aglomerărilor, dar și perspicacitatea de care a dat dovadă în a depăși apărarea adversă”

Argumentația Rugby Europe

Ca urmare a evoluțiilor bune de la Euro, Alin Conache și Kemal Altinok au fost convocați la naționala de seniori, care sâmbătă va juca un meci-test cu Tonga (București, stadionul Arcul de Triumf).

În lotul stejarilor se mai află doi rugbiști ai clubului nostru, Gabriel Rupanu și Laurențiu Nica.

Când jucăm?

Share This