A patra deplasare a acestui sezon de Ligă Națională a pus baschetbaliștii noștri față în față cu una dintre echipele de tradiție ale campionatului, CSU Sibiu. La sala Transilvania, etapa a IX-a a adus a treia înfrângere stagională a bănățenilor, dintre care două la un singur punct diferență.

Lazar Lazar vs Sibiu

Lazar Laszlo a împlinit 34 de ani chiar în ziua meciului

În primul sfert, niciuna dintre echipe nu a condus la mai mult de o posesie. Echipa noastră a avut 5-2, după 74 de secunde, însă apoi s-a mers cap la cap.

Prima desprindere a fost a băieților în violet, în sfertul secund, după un coș de trei puncte al lui Strong și un three-point play al lui Olah (30-23). Gazdele au profitat de câteva faulturi în atac dictate ușor împotriva grupării noastre și au răspuns cu un run de 8-0, pentru a trece în avantaj, 31-30, după care s-a revenit la jocul echilibrat.

SCM OHMA a intrat în avantaj la pauză, 40-37, dar primele aproape trei minute de după odihnă au fost fără coș pentru leii din Banat. Sibiul și-a asigurat un +6 în acest răstimp și chiar s-a dus opt lungimi (50-42). Timpul de întrerupere cerut în minutul 25 de trioul Petricevic-Bota-Markovic a dat rezultate și egalitatea a revenit încă o dată (50-50).

Sfertul al treilea, precum primul, s-a încheiat la egalitate, astfel că leii au intrat cu o posesie avans (59-56) în ultima perioadă de zece minute. Sfertul ultim a fost în nota meciului, cu distanțe foarte mici între cele două formații, dar cu final favorabil lui CSU: după egalități la 70 și la 71, Tamulis înscrie, echipa noastră are o dublă ratare, iar Tamulis mai pune și triță, pentru 76-71.

Cele 34 de secunde rămase sunt insuficiente pentru revenire, chiar dacă Nikola Gajic a fost exceptional, cu două libere transformate și două coșuri de trei puncte:

CSU Sibiu – SCM OHMA Timișoara 80-79 (21-21, 16-19, 19-19, 24-20)

Principali marcatori SCMT: Lilov 18 puncte, Gajic 16 puncte, 8 recuperări, Mirkovic 12 puncte.

Sibiul a beneficiat astăzi de un număr mai mare decât dublu de aruncări libere, față de formația noastră: 23-11. De altfel, gazdele au fost „în penalizare” în doar unul din cele patru sferturi, al patrulea.

Când jucăm?

Share This